Згранут сам био читајући текст и гледајући видео клип на једном удбашком црногорском порталу у којима се обележавају поједини грађани Црне Горе као сарадници српске службе, написао је на свом Фејсбук профилу народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке Владимир Ђукановић

  • Посебно ми је очи запарала реченица како у Црној Гори наводно је активно око 235 сарадника или агената српске службе. Тако је један од „агената-сарадника“ испао владика диоклијски Методије коме је „оперативна веза“ прота Стојадин Павловић, иначе директор патријаршијске канцеларије. Испаде прота Стојадин агент службе у својству директора патријаршијске канцеларије те тако маскиран у мантији контактира такође замаскираног агента српске службе који се крије, ни мање ни више, под плаштом владике.

Ипак, колико год нама све ово деловало комично, није ни најмање комично. Ово је последња фаза лудила једног криминалног режима који се бори за голи опстанак и који не преза да својим противницима загорчава животе тако што их овако срамно обележава и спрема за хапшења, а неки тврде и не дај Боже и за ликвидацију. Оваква бестидност је само знак да је Мило Ђукановић свестан да изборе губи, али да тај пораз неће признати и да је спреман на све, посебно на обрачун са сопственим грађанима, а најпре са Црквом.

Иначе, није случајно што се потегла цифра од 235 агената и сарадника српске службе. На дан прошлих избора измишљен је „државни удар“ којег је организовала руска служба са појединим „српским плаћеницима“. Овог пута унапред се спрема сценарио да се окриви Србија како је убацила своје агенте, а ето „јуначина“ као што је Мило Ђукановић брани Црну Гору од великосрпске агресије. Такође, веома је опасно што у неколико наврата директно свештенике обележава да су агенти и да они држе сараднике у Црној Гори на вези. Јереји СПЦ су „оперативна веза“ тим наводним сарадницима.

Свакако, ово је увод у сурови обрачун са СПЦ која ће бити окривљена да је испостава српске службе у Црној Гори.

Свестан да о економији не сме реч да прозбори, јер је са својом кликом опљачкао Црну Гору и економију срушио до границе да она не постоји, Мило Ђукановић примењује стари удбашки метод да окриви страни фактор, а то је увек Србија, како жели наводно да пороби Црну Гору. У томе име спреман је да се сурово обрачунава са свима који се осећају Србима, а то показује управо кроз таргетирање људи да су страни шпијуни. Наравно, у међународним оквирима покушаће свим силама да окриви Србију за дестабилизацију Црне Горе и ту морамо да водимо рачуна као држава.

Ипак, у свему овоме има и среће. Ово је јасан показатељ да он изборе губи. Битно је само на исте изаћи и потврдити му пораз.

П.С. Љубоморан сам што још увек нисам наведен као нечија „оперативна веза“. Толико имам пријатеља и познаника у Црној Гори и сви од реда су ми „оперативна веза“ у борби против режима који брутално гази Црну Гору – закључује Ђукановић.

Leave a Reply