Садашњи председник Црне Горе Мило Ђукановић је шест месеци пре почетка НАТО агресије знао да ће Србија бити бомбардована, открио је адвокат Тома Фила.

Он каже да је ова информација испливала током суђења албанским терористима с Косова и Метохије.

– Било је суђење групи с Косова, онда су за време суђења почела да излазе разна скривена документа. Та документа која су нам показивали су документа која смо први пут видели у животу и чули за њих. Ту је судија схватио да је оптужница по којој смо ми упропастили Рамбује неоснована и да је у октобру 1998. године била дата наредба да се само чека повод и да се Србија бомбардује без икакве додатне приче. Тада су донели “Акт о наређењу” и Солана је чекао од октобра 1998. године само повод за бомбардовање. Онда је почела јурњава да се тражи повод за бомбардовање, покушали су у Пећи с неком породицом, за коју се касније утврдило да повод уопште није политички и да су их убили Албанци – каже Фила.

Он каже да је све после тога, па и сам Рамбује било чиста фарса.

– Када смо све гледали, који су дописи, утврдили смо да је 1998. године наређено да се бомбардује Србија, без обзира на то шта год да се уради, цео Рамбује је био фарса, а слушам разне политичаре који говоре: „Да смо прихватили Рамбује, било би другачије“. Видели смо кореспонденцију између генерала Кларка, који нас је бомбардовао, и Вокера, који је чак изјављивао да и ОВК врши злочине. У кореспонденцији Кларк упозорава Вокера да не прича о томе, каже му: „Знаш шта им спремамо на пролеће ако тврдимо да ОВК врши злочине, то не иде и престани то да причаш“, овај се извињава и каже да неће више то да ради.

Доајен адвокатуре каже да је Мило Ђукановић био у сталној вези с Вилијамом Вокером.

– Из дописа Мила Ђукановића и Вокера и Американаца се види да је Мило био обавештен у октобру 1998. године. Мило пита: „Је л’ остаје по договору?“ За Хила смо доказали да је био тамо у име Америке и из исказа сведока који су саслушани се испоставило да су одлучили да бомбардују по сваку цену Србију и Црну Гору, а нарочито Србију, Црну Гору и не, и да ће да поставља све могуће услове, само да их Србија не прихвати. Један од два додатна услова је био да НАТО уђе на територију целе Србије, користи бесплатно наше ресурсе и хапси и суд кога жели, а да притом не одговара за своје поступке ником, из чега се јасно види да је био циљ да се успостави референдум и да Албанци прегласају Србе – закључио је Фила.

За крај остаје чињеница: „Мило је знао да се спрема бомбардовање и прећутао је, није обавестио остале да је то све у Рамбујеу обична фарса“.

Оставите Коментар