ДА није Мило Ђукановић помогао Војсци Републике Српске, иста на челу са Ратком Младићем не би ослободила Сребреницу и не би дошло до злочина у том граду, изјавио је некадашњи блиски сарадник бившег председника Републике Српске Радована Караџића и министар правде Момчило Мандић.

Тадашњи црногорски премијер Мило Ђукановић је, према Мандићевим тврдњама, Војсци Републике Српске помагао у наоружању и снабдевању нафтним дериватима. Милова помоћ је била спасоносна и одредила је деловање Војске РС након одбијања Венс-Овеновог плана и санкција које тадашња СРЈ увела према Републици Српској.

– Тада нам се понудио Мило Ђукановић који је био премијер Црне Горе да нам помогне у наоружању, превозу и куповини наоружања из Бугарске. Поред тога, помогао је Војсци Републике Српске у снабдевању нафтом за тенкове и сва оклопна возила. Тим горивом је Војска ослобађала Фочу, Горажде, Сребреницу, Чајниче, Рудо и Гацко. Да није тога било, никада Војска на челу са Ратком Младићам не би ослободила Сребреницу и не би дошло до злочина у њој. За то је он био заслужан и ми смо му били захвални на томе, јер је Србија тада направила тоталну блокаду на Дрини и Сави између Србије и БиХ – казао је Мандић.

Он подсећа да се Ђукановић тада оглушио о санкције које је Републици Српској увео Слободан Милошевић.

– То је Мило сам потврдио на неком скупу пред 6.000 људи, 1996. или 1997. године, не знам тачно. Он је тада казао: ,,када су Момир Булатовић и Слободан Милошевић ударили санкције Републици Српској, ја и моја Влада смо помогли да опстане Република Српска, посебно Херцеговина и Источни део РС-а. То се може пронаћи на Јутјубу – казао је Мандић.

Своју улогу о обезбеђивању логистике Војсци Републике Српске имао је и дугогодишњи градоначелник Подгорице и тадашњи министар здравља Миомир Мугоша, тврди Мандић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Санитaрну и медицинску опрему ишла је преко Миомира Мугоше тадашњег министра здравља Црне Горе. Мугоша нам је поклонио и две пољске болнице које су инсталиране у Херцеговини- истакао је Мандић.

Мило као Алија Изетбеговић, мења ћуд како његовим интересима одговара

Мило Ђукановић као и Алија Изетбеговић преподне мисли једно, послеподне друго, зависно о својим интересима оцијенио је Мандић.

– Мило Ђукановић је велики лажов и он се прилагођава датом момемту и својим интересима. Он јако личи на Алију Изетбеговића. Алија је пријеподне прихватао Кутиљеров план, па послеподне одбијао. Он исто као Алија једно мисли прије подне, а друго послеподне. Тако се и Мило према политичкој ситуацији прилагођава, па је тако једног дана Србин, другог Црногорац., а трећег државотворни Црногорац. А једина истина је да је он најбогатији човјек на Балкану. Он има имање у Дубаију вриједно 500 милиона долара. Његовом брату са стола спремачица украде накит од 700 хиљада евра. А до тог богатства су дошли захваљујући ратном профитерству и шверцу – истакао је Мандић.

Мило звао Бакира да му посредује код Бошњака у Црној Гори

Мандић је саопштио да је Мило Ђукановић уочи избора 2012. године у помоћ звао Бакира Изетбеговића који је имао задатак да му обезбиједу подршку Бошњака.

– Он је звао Бакира Изетбеговића 2012. године уочи избора у Црној Гори да дође и умири Бошњаке и Муслимане како би са њима формирао Владу Црне Горе. Слагао је Бакира Изетбеговића тада да није помагао Војсци Републике Српске, али су га демантовали људи из Рожаја који су његов говор из Мораче избацили на Јутјуб – казао је Мандић.

(Борба)

Оставите Коментар