Црногорски председник Мило Ђукановић сматра да су догађаји на Цетињу показали да је „Црна Гора можда једина независна држава у свету, једина држава чланица Уједињених нација која нема своју Владу“. Она је, како је окарактерисао, „стручна служба једне квази Цркве државе Србије“.

Ђукановић је, у обраћању на локалној изборној конференцији ДПС у Никшићу, оптужио Владу Црне Горе да, када се нашла у наводној дилеми да ли да заштити Престоницу, за коју тврди да је „симбол црногорскога слободарства и државнога трајања“, или да следи, како је назвао, „агресивни слепи наум Српске православне цркве да покори Цетиње“, та Влада је „све своје резерве, укључујући и бојне отрове, ставила на располагање Цркви Србије да покори Цетиње и Црну Гору“.

Он је подсетио да је актуелна власт обећала да ће ослободити Црну Гору, да ће та држава бити друштво правде, друштво владавине права, где ће следити време пуног економског просперитета, преноси „Дан“.

– Данас смо годину дана касније од тих промена и отприлике пола године након промене власти у Никшићу, видели да су заиста имали озбиљну намеру када су најавили да ће нас ослободити од ослобођења које су донели партизани и антифашисти и то бруталним атаком на грађанску, секуларну и европску Црну Гору – сматра Ђукановић.

На крају обраћања он је рекао да се праве вредности могу бранити не само из власти, него и из опозиције.

Оставите Коментар