Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је азилни систем Србије један од најорганизованијих у Европи и поручио да мигранти морају да буду у камповима.

Министар Вулин, који је са директором полиције Владимиром Ребићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем, обишао полицијске службенике који су рано јутрос на територији Београда спровели акцију проналаска ирегуларних миграната, истакао је да Министарство унутрашњих послова брине о безбедности сваког човека који се налази на територији наше земље и води рачуна о свему што може да угрози свакодневни живот свих наших грађана.

  • Мигранти морају и треба да буду у камповима. Наш азилни систем је један од најорганизованијих у Европи, ми смо хумани и организовани, али закон мора да се поштује и наш свакодневни живот никада, ни на који начин, не сме да дође у питање – рекао је министар Вулин.

Министар је упозорио да нико не треба правду да узима у своје руке и да не поштујући закон покушава да мигранте склања, кажњава или усмерава, јер су ту полиција и друге институције које су задужене да о томе воде рачуна.

  • Држава Србија ради и радиће свој посао. Бринуће и водиће рачуна о сваком човеку који се налази на њеној територији без обзира одакле је дошао. Србија је показала да је организованија, хуманија, сигурнија од многих земаља Европске уније када је у питању мигрантска криза – поручио је министар Вулин.

Деведесетседам ирегуларних миграната из Београда пребачено је у прихватни центар у Прешеву и акција полиције биће настављена.

Оставите Коментар