На скупу у Торонту, кратко ошишана девојка је физички напала активисткињу покрета „за живот деце“ која се залаже против промоције абортуса. Ово није први случај насиља ултра-либерала, пре 10 дана мушкарац који се залаже за промоцију абортуса шутнуо је у стомак жену са чијим се гледиштима не слаже.

Габриела Скварко, студенткиња универзитета у Онтарију, која је истовремено запослена у школи за социјалне иновације, снимљена је како напада две особе које припадају организацији Торонто против абортуса (ТАА).

Нападнута жена Блази Алејен изјавила је за телевизију Fox да се напад десио без икаквог упозорења, када јој је кратко ошишана девојка ниодкуда пришла и почела да је гура и удара.

„Идемо! Хајде!“ рекла је Скварко, нападајући девојку. Снимак је изазвао масу негативних коментара, међу којима су присутни и они који нападају Габриел Сварко за мржњу према хетеросескуалним женама и отужују је да је насилни напад починила због својих лезбејских склоности и мржње према особама које нису њеног сексуалног опредељења.

Ово није први случај оваквог насиља. У Канади је пре само 10 дана, дошло до идентичног напада од стране либералистичких и ултра-левичарских група када је један од мушкараца шутнуо ногом у стомак жену која подржава покрет „за живот“.

Премијер Канада Џастин Трудо није осудио овакве напада. Вођа владајуће странке у тој земљи познат је по својим ултра-либераним ставовима, подршци масовној миграцији и изразито подржава глобализацију. Опозиција је осудила понашање Трудоа и оптужила га да прећутно подржава и стимулише насиље.