Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је да је Музеј града Београда званично преузео споменик Стефану Немањи који се налази на Савском тргу.

Та одлука је према његовим речима природна јер Музеј града Београда баштини све важне, историјски и уметнички вредне објекте, предмете и легате који су настали на територији Београда. Музеј града Београда ће се старати о заштити споменика што подразумева бригу о свим конзерваторским мерама које један овако сложен објекат подразумева. – Музеј града Београда одредио је кустосе који ће у заказаним терминима посетиоцима пружати стручне информације о споменику и животу Стефана Немање. Током пролећа за стране групе посетилаца биће организоване стручне туре на страним језицима – рекао је Весић гостујући у Јутарњем програму Студија Б.

Весић је поручио да Музеј града Београда добија свој кутак на Савском тргу где ће се продавати сувенири, књиге о Немањићима и мапе града.

  • Приходи од продаје припадаће Музеју града Београда који је добио право на израду сувенира са спомеником – поручио је Весић. Заменик градоначелника је рекао да ће од 15. фебруара до 15. марта на новом Савском тргу бити постављан урбани мобилијар који чине клупе за седење посетилаца.

Оставите Коментар