Американка која презиме вуче с ових простора и за коју се хрватски медији воле да говоре да је „њихове горе лист“, заносна Пејџ Спиранац једна је од најпопуларнијих професионалних голферки на свету и једна од најлепших спортисткиња. Али, има и велики проблем са навијачима.

Иако још увек нема неке запажене резултате, она плени пажњу где год се појави и шта год да уради, а управо јој је једна од објава на интернету донела прилично много проблема.

И то само јер јој се није свидело како изгледају дресови бејзбол екипе Сан Дијего Падрес, у поразу од Лос Анђелес Доџерса (5:1).

После меча је поновила своју констатацију, и открила једну од језивих увреда коју је добила због првобитног става о дизајну поменуте спортске опреме:

„Дресови Падреса су ужасни и не говорим то само због тога што ми је један њихов навијач данас рекао да се угушим од к****“, написала је Пејџ Спиранац на Твитеру.

Ова 27-годишњакиња је студирала на државном Сан Дијего универзитету, а „на зуб“ су је навијачи Падреса узели када је рекла да је „фасцинантно како никог на мечевима није било док екипа није кренула да прави добре резултате“. Иако се после тога извинила, кренуле су гнусне увреде.

„Поручивали су да ће доћи у Ел Kахон и избости ме, један ми је рекао да сам искоришћена порнозвезда, те да такве особе немају шта да причају о бејзболу“, обелоданила је заносна Пејџ.

Међутим, нису то једини проблеми с којима се сусретала када се ради о непознатим особама.

Она је недавно истакла да је пролазила кроз прави пакао:

„Добијала сам претње смрћу, људи су нападали моју приватност, уцењивали су ме. То се чак догађало и док сам покушавала да играм. Kада је реч о индустрији голфа, знам да ме људи виде као бомбу и жену која воли изводити трикове. Мислим да нисам само за то. Само да сам мушко људи ме не би тако гледали, нити мој голф називали триковима. Сви би говорили да сам супер. Мени се чини да људи мисле да сам дошла тамо где јесам због одеће коју носим. То је неправедно према мени и неправедно према свим мојим постигнућима. Вероватно више радим у заједници него било који други професионални голфер“, истакла је она.

Томе је додала и следеће:

„А људи само говоре: ‘Ви само показујете деколте, зато имате оно што имате’. То није поштено. То је неправда с којом се свакодневно суочавам као жена у голфу. Јер ипак, ради се о спорту у којем доминирају мушкарци, постоји дуго и има традицију. Ако ходаш као жена, не осећаш исто“, изјавила је Пејџ Спиранац која се 2016. године нашла и на мети критика љубоморних играчица и сајбер насилника, што ју је јако погодило.

Наиме, након што је добила позивницу за престижно такмичење “Омега Дубаи Ладиес Мастерс”, неке су је ривалке напале да је позвана само због изгледа.

Спиранац се расплакала и на конференцији уочи турнира у Дубаију због злобних коментара. Kазала је како јој говоре да је промискуитетна јер носи секси хеланке и уске и кратке сукњице на терену, да је лоша особа, да је срамота за голф. Открила је и како су нападима били изложени и њени родитељи…

„Прете ми и говоре како је свет лепши без мене. Није те ствари лако слушати. Има још људи који се налазе у ситуацији као ја. И срамота их је да то признају. Зато је битно поделити овакве ствари с јавности“, дала је до знања Пејџ која се чак била и склонила с друштвених мрежа због сајбер напада.

Сада, када се вратила, опет је доживела велике непријатности, о којима је и било речи на почетку текста.

Пејџ је у жижу јавности доспела и јер се жестоко успротивила строгим прописима о облачењу голферки који бране кошуље с великим деколтеом, хеланке или кратке сукње. А то је управо и њен стил одевања што јој поједини замерају.

Оставите Коментар