„Патриотизам се носи, то је васпитање.“
Док бесни рат између Јерменије и Азербејџана, светом је ођекнула вест да је капитен репрзеентације Јерменије Вардазат Харојан одлучио да прекине своју фудбалску каријеру и не потпише уговор са грчким АЕЛ-ом како би добровољно отишао у рат.

И у Србији је било таквих примера, а један од њих је пример Владана Лукића, Члан генерације Црвене звезде која је освојила титулу шампиона Европе 1999. године одрекао се уговора са француским Мецом и вратио се у домовину.

Он је тада био добровољац, а сада истиче да је потез капитена репрезентације Јерменије једини исправан.

„Лични чин тог момка! Данас живимо у времену када патриотизам нема неку вредност. За мене је то нормалан гест једног човека који има националну свест и љубав према отаџбини. Kада се једна држава нађе у таквој ситуацији у каквој је сада Јерменија, онда је на сваком појединцу да одлучи шта му је чинити. Понављам за мене је то одлука Харојана сасвим нормална. И једина исправна“, рекао је некадашњи председник ФK Црвена звезда за Kурир.

У разговору са Нешом Петровићем и Лукићев некадашњи саиграч из Меца Ненад Јестровић се присетио одласка на ратиште. Тада је Владан Лукић био у напону каријере и одрекао се огромног новца!

„Сећам се да сам имао још три и по године уговор с Мецом. Али небитно, тои је била моја одлука на коју сам пооносан. То је лични чин и ои томе не причам Патриотизам се носи, то је васпитање“, нагласио је он.

Vladan Lukić

Некадашња велика нада српског фудбала је у последње време имала доста здравствених проблема. После преживљеног инфаркта се на срећу одлично опоравља.

„Здравље је најважније. Богу хвала, сада је добро. Нема никаквих последица, уживам у кругу породице“, завршио је Лукић.

Leave a Reply