Аутор: Галима ГАЛИУЛИНА*, за сајт америчких војних ветерана Veterans Today

FROM Russia with Love написано је на боковима авиона ИЛ-76 који су слетели 22. марта 2020. на италијански аеродром.

Четрнаест војних транспортних авиона ИЛ-76 долетело је у Италију како би помогло италијанском народу у борби против коронавируса.

Први тим дочекали су италијански министар спољних послова Луиђи де Мајо и заменик министра одбране на војном аеродрому јужно од Рима у недељно вече.

Озбиљна лица руских војних лекара без маски нису ни секунду омекшала осмехом. То су лица мушкараца којима се може веровати у критичним тренуцима историје. Најважније је: они имају искуства у борби против биолошког оружја и опасних вируса. Стога су италијански званичници руској војсци поклонили визит-карте, рекавши: „Министарство цивилне заштите и Министарство одбране су вам на располагању!“ И, уверавали су их да ће Италијани увек памтити ову помоћ и солидарност Русије.

У СССР-у и Руској Федерацији војна медицина је одувек била најпрофесионалнија, а 100 војних лекара највише квалификације стигло је у Италију са медицинском опремом и залихама, опремом за дезинфекцију улица и просторија и лековима.

Тимови војних лекара били су окупљени одмах након телефонског разговора с Владимиром Путином и италијанским премијером Ђузепеом Контеом.

Да, Русија је пружила помоћ Италији, земљи у невољи у критичном тренутку трајуће трагедије, када је више од 700 људи постало жртва вируса у једном дану, а где је број умрлих до сада премашио 6.000.

Схватајући да Италија – чланица НАТО-а и чланица ЕУ- неће добити помоћ ни од кога од браће из тих организација – Италијани су посегли за јединим пријатељем који је на располагању. Појављују се одређена питања у вези са тим.

Зашто Италија? Зашто сада?

Можда се одговор на питања Зашто Италија и Зашто сада може наћи у геополитичким и глобалним економским ривалствима. Италија је, на крају крајева, једина европска држава која се придружила пројектима БРИ. И, Италијани су се више пута (као Грци) свађали због наметања штедње у ЕУ као цене сталног учешћа у ЕУ. Затим, ту је питање подршке Италије руским напорима за стабилизацију Либије.

У целини гледано, да ли се западњачко стрпљење са Италијом толико истрошило да би се могла одржавати.

А зашто је Русији ово потребно? У кризним ситуацијама увек постоји више питања него одговора, али ево неколико ствари које треба узети у обзир:

• Русија увек помаже у патњама, ако је могуће, то је у националном карактеру Руса. Помоћ је увек поштена.
• првих 100 војних специјалиста за биолошко оружја послато је да помогне Италији. У био-нападу, а ово има све ознаке тога, моћи ће да проуче и сам вирус, његове упечатљиве карактеристике, способност људи да се одупру и пронађу најбоља решења за стварање ефикасних интервенција лечења и евентуално створе вакцину којом треба прекинути даље заразе.
• национални интереси Русије биће заштићени на прилазима својим границама
• европски званичници који су уложили значајне напоре да дискредитују Русију јефтиним триковима Новичока и невероватно циничном причом о Боеингу 777 МХ-17, вероватно ће врло брзо остати без посла, јер ће се Европска унија распасти као кула карата после провере аутентичности њеног јединства.
• НАТО генерали који ће ускоро да командују војним вежбама у Европи на границама са Русијом, можда су свесни Бизмаркове опаске: „Превентивни рат против Русије је самоубиство због страха од смрти.“
• Русија је готово у потпуности окружена биолошким лабораторијама: поред Украјине и Грузије, такви центри постоје у Јерменији, Азербејџану, Узбекистану и Казахстану.

Сада у Украјини постоји 11 америчких лабораторија за развој биолошког оружја. Пентагон их директно финансира као и друге владине агенције и одељења, укључујући USAID, NIH и друге. Локације су познате у Кијеву, Харкову, Одеси, Виници, Дњепропетровску, Херсону, Лавову, Тернопољу, Ужгороду.

У Грузији постоји 10 таквих лабораторија. Зато војна медицина у Русији мора бити у потпуности опремљена за решавање претњи које представља то хибридно ратно оружје. На пример, искуство у бављењу епидемијом еболе у ​​Африци већ је обогатило руске научнике сазнањима о епидемиолошким алатима и методама лечења. Несумњиво, искуство руских војних лекара у Италији бити непроцењиво за цео свет у пандемији.

„Мека моћ“ Русије данас се појављује пред целокупним становништвом Земље у најлепшем облику милосрђа. Ово је права Русија.

У ствари, Русија је ангажована у чишћењу планете у више димензија. Русија чува хришћанство као главни део најважнијих људских вредности и чистоће Духа. Русија се опире нескривеној пропаганди уништавања библијских заповести чак и након наметања државног атеизма током совјетског периода. Традиционална породица, у којој је отац мушкарац, мајка жена, а деца су ћерке и синови, у потпуности се подржава напорима државе. И сама држава, њен суверенитет, способност да штити интересе својих грађана, такође је добила шансу за живот, и то не само у Русији, већ и у Сирији.

Наравно, Руси су на вест о слетању војних авиона у Италију одмах реаговали шалама. Једна од најбољих: „Не, али шта! Италија је такође полуострво. А наши љубазни момци су већ тамо! Ок, ок, пусти ме да и ја сањам о томе».

Реакција европске браће није била неочекивана. Челници Италије затражили су помоћ од ЕУ. Одговор је – тишина. Ватикан је такође ушао у тишину својих ћелија. Немачки таблод Билд пустио је отров: „Руска војна летелица, која бомбардује цивиле и болнице у Сирији, испоручује хуманитарну помоћ руских војних компанија и војног особља чланици НАТО у Италији.“

Каква залудност, јер можда ће и Немачка затражити помоћ од Русије, једине европске земље која је спремна и способна да помогне другима.

И сами Италијани су изненађени што су се земље „тоталитарних режима“ – Кина, Куба и Русија – испоставиле као најскромније и најсрдачније. Али, Пољска је свој ваздушни простор затворила за руске авионе. И Италијани ће то памтити. Стварно су се надали америчкој помоћи. Али, тада су разочарано уздахнули: „Наравно, Америка пре свега…“

Читава америчка стратегија током последње три деценије темељила се на идеји ексклузивности нације. Победивши СССР у хладном рату и рушећи „Царство зла“ без иједног пуцња, америчке елите су веровале да ће сада цели свет припасти њима. Имале су добар разлог за то. Елите у готово свим земљама лако су купљене а у замену су продале садашњост и будућност својих народа.

Комуникација с тим корумпираним копиладима подстакла је осећај изузетности америчких дипломата. Ексклузивност нације учинила је било ког америчког политичара неодољивим за политичаре других земаља света и врло брзо су се поништили критеријуми за интелектуалну способност оних који желе да се упусте у политику.

Да бисте то проверили, само слушајте Помпео и одлучите колико је ниво потонуо.

Народ није приметио како се мит о ексклузивности претворио у отров и пакао. Отров је брзо уништио рефлексе самоодржања нације, а живот је почео да личи на трчање степеницама које воде низбрдо. У својој књизи „Моћ елита“ Рајт Милс је, проучавајући стање елита и како их одржати на власти, дошао до разочаравајућег закључка: Америку води група породица, која се данас назива Дип Стејт . Избор председника и конгресмена је фикција. Главна опасност је растућа „рационалност без разлога“.

Владајуће елите користе рационална средства која су развили научници за постизање ирационалних циљева.

То је ситуација коју данас видимо у облику пандемије КОВИД-19. А ако су ради уклањања међународне тензије у области нуклеарног оружја научници из СССР-а и САД-а заједнички припремили елите да доносе разумне одлуке о ограничавању ширења нуклеарног оружја, сада је ситуација отишла по злу.

Испоставило се да је „решење“ нуклеарног разоружања био-оружје вирус са непредвидивим и невероватно заразним карактеристикама. Ако се радиоактивно и хемијско оружје може безбедно складиштити у посебним складиштима, онда се над бактериолошким, виролошким и разним другим електромагнетно био-оружјем лако може избити из контроле и изолације и – започети са одузимањем стотина хиљада живота у изузетно кратком року.

Чујете ли грозно шкрипање зубима? То зубима шкрипе НАТО генерали који гледају како војни авиони из Русије слећу на аеродром у Италији. И Италијани их радо поздрављају!

НАТО авиони обично доносе смрт и патњу становницима земаља ка којима лете. Руси долазе да спасавају – од терориста, од смрти, од вируса.

Данас се човечанство суочава са бројним изузетно опасним вирусима: вирусом бахатости, вирусом похлепе, генерацијским губитком памћења, вирусом пожуде и разузданости. Неки од њих су смртоноснији од коронавируса.

Судбина Русије је да помогне свету да победи у овом рату.

* PhD Галима Галиулина пореклом је негде од Урала, сада живи на Западу – писац је, филмски редитељ и филозоф, аутор књига од односима Русије и Запада и Кине и Запада

Оставите Коментар