Присталице са мајицама са натписом „Салвини премијер“ и шаловима на којима пише „Салвини заувек“ дошли на годишњи митинг странке.

Хиљаде тврдокорних присталица италијанске десничарске странке Лига са севера земље сјатило се у град Понтида у Ломбардији на скупу подршке Матеу Салвинију.

Салвини, вођа странке Лига настоји да се поново учврсти као опозициони вођа после озбиљног пропуста у прорачуну који је коштао његову странку испадања из владе.

Присталице са шаловима на којима пише „Салвини заувек“ или мајицама са натписом „Салвини премијер“ окупили су на поље у месту Понтида близу Бергама за годишњи митинг Лиге.

Салвини покушава да активира своју базу у супротстављању коалиционој влади Покрета пет звездица и Демократске странке која је преузела дужност прошле недеље.

Салвини је искључен из владе и изгубио је положај италијанског тврдог анти-имигрантског министра унутрашњих послова.

Анкета објављена данас у финансијском дневнику Соле-24 Оре показује да је, упркос Салвинијевим погрешним политичким корацима, његова Лига и даље најјача партија у Италији са подршком од 34 одсто.

Прва 14-месечна влада актуелног премијера Дјузепеа Контеа пала је прошлог месеца јер је Салвини повукао своју анти-имигрантску партију Лигу из коалиције у неуспелом покушају да издејствује превремене изборе да би он постао премијер.

Упркос великим ривалитетима Покрет пет звездица и Демократска странка левог центра успеле су да формирају нову коалицију и избегну превремене парламентарне изборе.

Оставите Коментар