Председник Републике Србије, Александар Вучић приликом обилазка радова на рехабилитацији деонице Голубац-Доњи Милановац одговарао је на новинарска питања.

Осврнуо се на саопштење Твитера:

  • Све су нам они рекли. Они кажу да су НВО пријављивале шефу послушничких медија оне који нису послушнички према њима. Рекао је председник и додао да медији које је Твитер означио као “медиј који сарађује са државом“ треба да буду поносни на свој рад.

Рекао је да су НВО организације етикетирале медије и нагласио да неће да буде страни послушник и да баш чека да види “шта ће да му ураде“.

  • Сада људи виде да су цензори на свету они који се највише “боре“ против цензуре-истакао је он.

На питање о изручивању српских држављана БиХ , истакао је да га нико не може натерати да служи онима који су против интереса српског народа:

  • По ком закону тражите од мене да хапсим Србе? Вама (ДОС) је посао био да шаљете српско месо у кесама. Хоћете да згазите правни поредак Републике Србије?! Ево, ја нећу, а немам ни право ни по једном закону Републике Србије- рекао је председник Вучић.
  • То раде они који намећу поданичку и послушничку политику, да би рекли сви други су другачији и бољи од зликовца Вучића који ће да штити српске злочинце. Никада ниједног злочинца нећу да штитим, али ћу да штитим правни поредак и штитићу принципе- јасан је био и додао:
  • Наметање колективне кривице српском народу у којем само говоре о Србима као злочинцима, е ту теорију било да је заступа Твитер или било да је заступа Ђилас, Тепић, Шолак, ја нећу да прихватим! И не можете ми ништа, мој слободни дух, мој слободни ум, моје слободно срце не можете да натерате да вам служим и да вас слушам, ја то нећу!

Поручио је председник Србије, Александар Вучић приликом одговора на питања новинара.

Оставите Коментар