Нико Србе не може да лови као зечеве, иако би то волели, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић у Рашки, одговарајући на тврдњу Александра Филиповића, доскорашњег шефа оперативе на северу КиМ, да ће Приштина Србе, ако уклоне барикаде, „ловити као зечеве“.

„Ако крену, па ухвате једног од нас или двојицу као зечеве, нема више зечева, ти зечеви постају вукови“, истакао је Вучић током састанка са Србима са КиМ у Рашки, одговарајући Филиповићу.

▪Указао је да би у случају да дође до сценарија какав је поменуо Филиповић, то био крај сваке приче, да више не би било ниједног споразума, ни разговора о томе, ни гаранција.

▪Истакао је да су људи осетили своју снагу, да је држава иза њих, али да сви заједно морамо да се понашамо озбиљно, рационално и огдоворно а не да се додворавамо споственим и туђим страстима.

▪Вучић је додао да зна како гоне и српски народ јужно од Ибра, и да и доле има ухапшених Срба.

„Шта да урадимо него да се боримо. Ухапсите једног, интервенисаћемо, ако лове другог, онда знамо да није грешка, па ћемо да реагујемо“, рекао је Вучић.

Закључак: Срби са севера Косова ујутру почињу да уклањају барикаде

▪Срби са севера Косова донели су одлуку да повуку барикаде које су поставили пре 19 дана у знак протеста због хапшења бившег припадника Косовске полиције српске националности Дејана Пантића и неоснивања Заједнице српских општина, најавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

▪Срби су ту одлуку донели након разговора са председником Србије Александром Вучићем вечерас у Рашкој.

Оставите Коментар