Пољски парламент у среду је изгласао предлог закона који криминализује „промоцију малолетничке сексуалне активности“, што многи виде као криминализацију покушаја увођења сексуалног образовања у школе на мала врата, које се практикује у општинама у којима су на власти либерално-левичарске странке.

Испред парламента окупили су се протестанти, од опозиционих либералних политичара блиских идејама ЕУ и Џорџа Сороша са следбеницима невладиних организација које желе да пруже услугу сексуалног образовања у школама.

Пољске школе немају формално сексуално образовање, већ уместо тога подучавају ученике о „припреми за породични живот“. Општине и градови у којима су на власти либералне странке дозволили су увођење сексуалног образовања у школе мимо државног програма.

Владајућа странка ПиС, која је управо освојила већину на парламентарним изборима одлучила је да стане на крај таквој пракси са овим законом, а критичари странку оптужују да је током изборне кампање промовисала такозвану хомофобију, псеудо психјатријски термин којим се служе либерали иако таква фобија није позната у психијатријској струци.

Званичници странке у више су наврата назвали ЛГБТ агенду и ЛГБТ активисте „страним утицајем који нарушава пољски национални идентитет“.

Парламентарни заступник ПиС-а Марцин Оциепа поручио је да учитељи због новог закона неће ићи у затвор те да се ради о теоријама завере присталица либерализма.

„Овај закон само говори да није дозвољено подстицати особе млађе од 15 година да имају полне односе или да се упуштају у друге сексуалне активности, не видим ништа лоше у овом закону.“

Оставите Коментар