Лажно Kосово најављује тужбу за геноцид против Србије иако су велики део јужне српске покрајине потпуно етнички очистили протеравши више од 200 хиљада Срба

Kосово није правни субјект да би могло да тужи Србију за геноцид, а то не може у име њега да уради ни трећа страна, на пример, Албанија, јер би та страна морала да докаже који је њен правни интерес у тој тужби, коментарише адвокат и бивши судија Горан Петронијевић најаве из Приштине да се спрема тужба за геноцид против Србије.

Најављена тужба против Србије за геноцид
Петронијевић каже да пре свега не постоје елементи који дефинишу геноцид. То је намерни међународни злочин који има за циљ да се потпуно или делимично уништи национална, етничка, расна и религијска група.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Нисам сигуран да ће бити прихваћена таква врста активне легитимације јер Kосово није међународно призната држава. То је прво. Друго, њихова прича да то могу да ураде преко Албаније је на „климавим ногама“ јер ни Албанија у томе нема правни интерес, односно активну легитимацији да би могла да тужи, јер је Kосово и Метохија део друге државе – Србије – објашњава Петронијевић.

Уколико Приштина успе да се пропоји Албанији, што су њихове аспирације, онда би једног дана Албанија можда и могла да се појави у том смислу пред Међународним судом правде.

  • Ово за сада су празне приче. Одлучивати о томе да ли је био или не геноцид је потпуна глупост иначе. Они су охрабрени речима које је изрекао немачки амбасадор у Србији кад је поменуо геноцид, везано за бомбардовање СРЈ, али су превидели да је он у ствари негирао постојање геноцида тиме што је изговорио да је он спречен бомбардовањем – напомиње наш саговорник.

Иначе, ако бисмо говорили о свему што се на KиМ дешавало можемо говорити само о геноциду над Србима јер све што се доле Србима, укључено је у дефиницију геноцида.

Србима се по дефиницији десио геноцид, а не Албанцима

  • То је геноцид који су припадници терористичке организације ОВK починиле над српским и неалбанским живљем које је убијано, протеривано, мучено, затварано и на крају је исељено више од 200 хиљада Срба са Kосова. На тај начин је фактички велики део територије Kосова и Метохије етнички очишћен од Срба чиме су уништили етничку, верску, националну групу, а то су све четири одреднице које дефинишу геноцид. Дакле, ни једна од ових одредница није почињена од стране Срба према Албанцима али јесте од Албанца према Србима – напомиње саговорник Спутњика.

Ово је приштинска стратегија наступа, односно напада, која се одвија истовремено са претњама према сведоцима који треба да сведоче против злочина ОВK пред Специјализованим судом . То је и покушај да се униште докази у текућим процесима.

  • Претњом тужбе покушавају да прикрију оно што стварно раде, а то је геноцид над правдом. Ово је једноставно настављање терористичких активности над радом суда јер се они баве застрашивањем, откупљивањем, претњама и уценама према сведоцима – истиче Петронијевић.

„Српски геноцид“ демантују ОВK оптужнице
По његовим речима, и сама чињеница да се суди припадницима ОВK, а пре свега за злочине које су починили над својим сународницима Албанцима па тек онда према Србима, додатан је доказ да Срби нису починили геноцид на Kосову.

Тужбу за геноцид против Србије најавила је потпаролка владе привремених приштинских институција Розафа Kељменди за крај следеће године, јер је за њу, како је изјавила, потребно финализирати план рада који садржи многе техничке аспекте. Премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти најавио је тај план у свом првом обраћању у Скупштини након што је изабран, пре месец дана.

1 KОМЕНТАР

  1. Dok su komunisti na vlasti : crveni, žuti, hibridni, za Srbe nema budućnosti.
    Ispadoše šipci velesila a nikad u istoriji nijednu državu nisu stvorili.
    Kad se izborimo za srpsku državu, šipci će nestati i sa Kosova i iz Bele Gore ( Monte Alba ).

Оставите Коментар