Никола Миротић, крилни центар Барселоне, донирао је 50.000 евра хуманитарној организацији „Срби за Србе“ за потребе изградње куће седмочланој породици Којовић из села Трешњевица крај Сјенице.

Седмочлано домаћинство чине родитељи Негосав и Сузана и њихово петоро деце – Немања (11), Викторија (9), Теодора (7), Виктор (6) и најмлађи Владимир (4). Којовићи живе у кући, коју су добили на коришћење од шумарског предузећа, у којем је Негосав запослен и ради као шумар. Поред Негосавове плате, као додатни извор прихода, породица остварује право на дечији додатак за четворо деце.

  • Којовићи су се прошле године задужили новачним кредитом у банци и купили плац на којем су планирали да започну изградњу свог породичног дома.Захваљујући вишегодишњој сарадњи Хуманитарне организације Срби за Србе и Николе Миротића, породица Којовић са својих петоро деце ће до краја 2019. године добити свој новоизграђени и опремљен дом са основним кућним намештајем и белом техником како би мали Којовићи имали пристојне услове за даље одрастање – наводи се у саопштењу хуманитарне организације СзС.

Подсетимо, Миротић је летос НБА заменио Барселоном, а са тимом који води Светислав Пешић потписао је шестогодишњи уговор.

Leave a Reply