СНП “Наши“ затражили су од премијера да прекине “издају Косова“ и распише референдум о ЕУ, из Владе још увек нису одговорили на ове захтеве…

СНП “Наши“ упозорава јавност да је главни кривац за отуђење Трепче и Телекома, “лично премијер Александар Вучић“, који је то омогућио кроз потписивање „Бриселског споразума“.

“Потписивањем „Бриселског споразума“ од стране владе Дачић-Вучић дошло је до „меког“ признања Косова као правног субјекта односно државе која по тој основи сву затечену имовину и природна богатства третира као део суверенитета Косова.

Шта је заправо потписано и шта је Александар Вучић урадио зарад доласка на власт, из дана у дан постаје све видљивије. Најпре су укинуте српске институције на Северу Косова, затим је народ натеран да гласа на „Косовским“ изборима, шиптарски спортски клубови су примљени у међународне институције и такмичења, јер се Влада Србије преко „Бриселског споразума“ обавезала да неће ометати улазак лажне државе „Косово“ у међународне институције, а сада је на ред дошло отимање имовине,“ наводи се у саопштењу покрета.

Они истичу да Вучић од самог потписивања „Бриселског споразума“, одбија да изађе пред народ и јасно каже шта је потписао и да ЕУ која је водила „Бриселске преговоре“, отуђује имовину Србије као „замену“ за пут Србије у ЕУ и отварање поглавља и подршку влади Александра Вучића.

“Вучићев долазак на власт, уско је повезан са издајом Косова и Метохије, и његов опстанак на власти и подршка запада управо зависи да ли ће Србија и коначно признати „Косово“ као државу, кроз избацивање преамбуле о Косову и Метохији из Устава Републике Србије. Снп Наши упозорава Александра Вучића, да знамо шта ради, због чега је доведен на власт, и да издаја неће проћи. Памтимо и не заборављамо, и за издају Косова и Метохије мораће да одговара пред законима Републике Србије, и то много пре него што се нада,“ подвлаче у СНП “Наши“

Подсећамо, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је након сазнања да је споразум о Телекому промењен, да се Србија начази пред ултиматумом да преда сву имовину на КиМ или ће бити блокирана на путу у ЕУ.

Будући да је током прошле промене Устава, јавност о њему одлучивала, из СНП Наши наводе да само грађани имају право да одлучују о тако значајним питањима, као што су Косово и Устав, као и ЕУ.

Ако је цена уласка у ЕУ предаја имовине вредне стотине милијарди евра, то је нешто о чему би грађани требало да одлуче.

Прочитајте још: ОСТАВКА ВУЧИЋУ: Ако се не одрекнемо имовине на КиМ нема уласка у ЕУ! (ВИДЕО) 

СРБИН ИЗ ТРАМПОВОГ ТИМА: Пријатељ кандидата за потпредседника САД се кандидује у Србији! (ВИДЕО)

Извор: Националист