Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас у Бусијама да не треба очекивати признање света за наше жртве, а онима који у региону покушавају да прекрајају историју да ћемо чувати своју земљу и народ, да неће више бити „Олује“ и „Бљеска“ и да је то завет који смо дали и који чувамо.

„Никада нећемо добити признање света за наше жртве, нико неће заплакати за српском децом. Ни за српским дечаком у колони која је убијана на Петровачкој цести. Никада неће рећи да је над вама у Јасеновцу почињен злочин“, нагласио је он обраћајући се присутнима, посебно апстрофирајући и преживеле Јасеновца.

Казао је да не треба то узалуд очекивати од било кога.

„Никада неће рећи да су Срби страдали. Постоји једна истина за њих, а то је Срби штрче, да су непослушни, непоколебиви и непокорни, и да им нису такви потребни. Ти који штрце не смеју да остану. Никада не рачунајте да ћемо добити извињење или да се неко покаје за злочине над Србима“, истакао је Вучић.

Рекао је да делом то и разуме имајући у виду и како смо се сами односили према жртвама, неретко се извињавали што су други чинили злочине над нама.

„Поносан сам што је Србија стасала, што има нову генерацу која хоће поносно да држи своју српску главу, да говори о злочину над својим народом, укаже на злочин других, али и да се не извињава за злочине над нама“, додао је он.

Вучић је истакао да, док је год председник Србије, неће да се извињава онима који су убијали десетине и стотине хиљада Срба.

„Хоћу да разговарам са њима о миру, али нећу да газим по убијеним Србима, по Крајишницима који су криви само што су Срби. Нећу да дозволим било коме у Србији да гази оне који су штитили српско име и презиме“, казао је он.

Вучић је указао да никада као данас није се прекрајала историја.

„Они који су изазвали Други светски рат, који су убијали стотине хилђа људи у региону нам држе придике како смо агресори и геноцидни. Одлазе у нацистичке постојбине шаљући поруке слободе. Мислите ли да можете да нас уплашите, а при свему томе од нас не чујете ниједну ружну реч, ниједну претњу. Ништа лоше не желимо никоме, једино што вам кажемо је чуваћемо своју земљу и свој народ, неће више бити „Олује“ и „Бљеска“ и то је завет који смо дали и који чувамо“, рекао је он.

Вучић је изразио задовољство што је из године у годину све више Срба који долазе на ово сећање на жртве, све више поносних на своју земљу и српски род.

Оставите Коментар