Хрватска држава данас, као и сваке године на овај дан, чини се сваки пут све јаче и још поносније, слави акцију „Олуја“ којом је са својих огњишта пре 26 година протерано 250.000 Срба, а хиљаде убијено.

Док Србија обележава најтужнији дан сећањем на жртве и погром свог народа, широм Хрватске се слави.

Свечарски је било и на „Максимиру“, очекивано, где су играли Динамо и Легија меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона пред 5.000 навијача, који су сви као један поздравили паролу „Бед Блу Бојса“ посвећену акцији „Олуја“.

  • Браво за навијаче Динама. У 26. минути сви су се дигли и заједно запљескали у част 26. обљетније војно-редарствене акције „Олуја“! – пише у текстуалном преносу утакмице са „Максимира“ аутор текста на порталу 24sata.hr.

Дан пред утакмицу, најватренији навијачи Динама су преко својих друштевних мрежа позвали све навијаче, све трибине, односно, оне које су у функцији, да у 26. минуту сви устану и тим чином одају почаст самој акцији, њеним херојима и жртвама због, како наводе, великог значаја који су имали за стварање самосталне и суверене домовине Хрватске и тиме честитају Дан победе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар