Популарни народни певач Мирко Пајчин, познатији као Баја Мали Книнџа испричао је анегдоту о томе како један његов пријатељ доживљава „Олују“.

  • Сетио сам се једног човека који је кад су му говорили да је побегао, избегао, одговорио: Не, ја сам демонстративно напустио територију – испричао је Баја уз осмех.

Бајини родитељи су 1995. године напустили његов родни Губин, а доста Бајиних песама је остало и изгорело у запаљеној кући. Када су дошли, Баја им је направио кућу.

  • Замисли да сам ја био неки пробисвет, будалетина, наркоман или пјано неки, па све потрошио што сам стекао. Где бих ја примио родитеље? Шта бих са оцем који је мени спасио живот кад сам имао седам година. Ја сам њима купио плац, направио кућу – Ово је Неђука твоје – испричао је Баја у специјалу „То сам ја“.

Говорећи о повратку под Динару, Книнџа не крије сету.

  • Крај тих старих врата те ухвати сета, туга те убије, а неки понос је опет да си дошао ту тим степеницама обраслим у маховину. Једна бреза је израсла из каменог зида у кући, поред прозора где сам ја спавао кад сам био мали. Све почиње и завршава се у Губину, под Динаром – закључио је Баја.

И поред свега што се десило, Бају не напушта добро расположење, чак се зна насмејати и када прича анегдоту о најтужнијем догађају, а по томе се и српски менталитет разликује од менталитета других народа.

Оставите Коментар