Како се најављују хапшења и лажно означавање да су сви криминалци и део мафије, Стеван Ђокић одлучио је да се обрати свим члановима ДБА, члановима осталих НВО цивилног сектора безбедности, колекционарима, радницима у приватном обезбеђењу и пензионерима МУП-а.

Поштовани чланови ДБА, чланови осталих НВО, пензионери МУП-а и колекционари, апелујем на вас да склоните, односно сакријете ваше значке, да их више не носите са собом нигде нити да их јавно истичете у канцеларијама или код куће. Такође, уколико имате плакете, мајице, налепнице, исто урадите са њима. Немојте да доводите себе у ситуацију да будете противправно лишавани слободе и одмах осуђивани на енормно високе казне.

Неуставна Уредба коју ће спроводити један део МУП-а, а на иницијативу једног нерепрезентативног синдиката полиције, почеће да се спроводи од суботе, 26.12.2020. године. Тако ћемо се изједначити са Северном Корејом, а погазити све европске законе. Уследиће лов на све чланове НВО цивилног сектора, пензионере МУП-а, на све колекционаре.

ДБА ће од данас, 22.12.2020. привремено стопирати учлањавање, док смо израду и издавање чланских значака стопирали још 18. децембра, иако је утврђено да наша чланска значка не личи на значку полиције која је прецизно описана у Уредби из 2017-те године, како боја, тако и натписи и димензије. На ванредној седници ДБА руководства од 17.12.2020. године одлучено је и да не користимо више стари лого, односно да користимо лого који нема додирних тачака са полицијским, односно да се користи лого који према Закону о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије није споран.

Поред тога, ДБА ће у наредном периоду приступити ишчлањавању оних чланова који су запослени у МУП-у, како исти не би имали проблеме на послу. Исто тако, прекинућемо програм праксе и волонтирања који смо имали како ни ти студенти не би били у проблему. Ко буде желео да прекине чланство у ДБА, биће му послата потврда да више није члан. Престаћемо и са издавањем сертификата и обукама привремено како би могли да направимо нове Уговоре са професорима и осталим предавачима.

Како је данас до мене дошла, још увек непроверена информација, да међу полицајцима кружи смс у разним групама, да је наређење да се хапсе и приводе сви код којих се нађе било каква значка, осим ИПА, тако и ја све Вас молим још једном да сакријете своје значке и плакете а налепнице скинете. Немојте се превише бринути јер ћемо у наредном периоду покренути лавину пријава и оцена уставности и законитости како би заштитили све чланове. ИПА је регистрована идентично као и ми, односно и они су НВО, исто им је чланство као и код других, па не схватамо чему оваква селективна примена Уредбе и Закона.

Ми нисмо против Уредбе у целости, напротив, ми смо такође желели да се овај проблем реши, али очигледно тада није било политичке воље, а сада, чини се да остатак људства претходног министра оставља врућ кромпир новом министру, али и целокупној влади, јер ово је опасан ударац који ће за последицу имати и укључивање ЕУ преко наших представника у тим институцијама.

Ми такође нисмо против МУП-а и полиције, јер знамо да ово није мишљење већег дела, али обзиром да нико из МУП-а није одговарао на наше упорне молбе за састанак, претпостављамо да је та мања струја победила. Држите се, јер нећемо оставити наше чланство на цедилу, ни у једној НВО јер нас је овај проблем ујединио а добијамо писма подршке и из иностранства. Нећемо оставити на цедилу ни колекционаре, нити неправедно запостављене пензионисане раднике МУП-а.

Живела Србија!

Стеван Ђокић, ДБА

Оставите Коментар