Летелица RV 20 – први српски дрон носивости 20 килограма који може да буде у ваздуху 30 минута представљен је на коктелу одржаном поводом првог рођендана Пинковог истраживачког центра „PR-DC“ у којем је RV 20 пројектован и направљен.

Први српски дрон, у потпуности израђен у Србији, пројектовали су машински инжењери, односно инжењери ваздухопловства, а моћи ће да обавља разне мисије, међу којима су и гашење пожара, спашавање дављеника, пренос лекова, хране, воде и слично.

Осим представљања летелице, свечано је отворена и серијска производња RV 20, а Петрашиновић је казао да је првих 10 дронова већ намењено ношењу филмске камере.

Иначе, како је испричао, овакви пројекти у свету се реализују у року од пет година, а компанија PR-DC, која је имала рок две године, то је учинила за девет месеци.

Компанија PR-DC, која је према речима власника Пинк Медиа Групе Жељка Митровића, настала из десетогодишњег пријатељства са породицом Петрашиновић и чији су чланови сви инжењери, за годину дана произвела је још и дрон носивости један килограм, као и летелицу носивости 100 килограма.

Невена Терзић

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар