Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је данас да су „спремни респресивно дјеловати ако има пријетњи тероризмом“.

Коментаришући наводе италијанских медија, рекао је да нема разлога да грађани БиХ буду забринути због појачаних безбједносних мјера, јер ради се о нормалним мјерама, ако погледамо ситуацију у свијету.

  • Ако видимо да Словенија, Аустрија и Италија дижу безбједносне мјере, не видим разлог зашто то не бисмо и ми. Упутили смо свим агенцијама да предузму одговарајуће мјере како не би дошло до угрожавања безбједности грађана и имовине унутар БиХ. То је нормална реакција, све у циљу мира и стабилности – рекао је Нешић.

Након што су италијански медији објавили да тамошња обавјештајна служба располаже информацијама да је 20 терористичких ћелија активно на нашим просторима, укључујући БиХ, Нешић је рекао да није читао текст, али да не доноси закључке на основу новинарских писања, већ на основу информација безједносних агенција.

  • Ми знамо шта имамо унутар БиХ и кога морамо посебно мотрити. Сутра ћу упутити безбједносним агенцијама захтјев да пошаљу информацију о могућем терористичком нападу у БиХ или да би држављани БиХ то могли урадити у Европи или свијету. Не вјерујем у могућност тога, ми смо спремни да дјелујемо репресивном, силом, и да спријечимо то – поручио је Нешић.

Оставите Коментар