Према наводима добро позиционираног извора из Војске Црне Горе, по наредби црногорског председника Мила Ђукановића је недавно формиран „специјални тим“, који чине њему одани војни и полицијски официри. Задатак овог тима је, како наводи наш извор, да припреми, организује и реализује опсежну војно-полицијску акцију против српског народа у Црној Гори, која је стратешки инспирисана хрватском војно-полицијском акцијом „Олуја“. У склопу наведеног, рачуна на људство војски Хрватске, босанских муслимана, Албаније и Косова који би били обучени у униформе војске ЦГ у операцијама протеривања Срба.

Такође је недавно отпочета и инжињеријска припрема терена на северу Црне Горе, која је од стране народа протумачена као „копање ровова“, и физичко спречавање да се помоћ из Србије кроз шуме пребаци у Црну Гору.

Наиме, иако је Ђукановићев утицај у Црној Гори неспорно био огроман, он се ипак преценио приликом доношења Закона о слободи вероисповести, криминалног акта којим се старовековне светиње отимају од цркве и додељују на управу његовој „држави“. Ђукановић је сматрао да ће поводом доношења овог акта, којим се трајно прекида национални и верски континуитет једног народа и којим Црногорци, као део српског националног корпуса практично престају да постоје, бити „пар дана буке“, након чега ће ствари лећи, а он ће на миру наставити са разградњом српства и православља.

Међутим, реакција је била потпуно другачија. Овај Ђукановићев бахати потез је пробудио српску, православну Црну Гору, која се подигла на ноге и не спушта се, већ је из дана у дан све јача, тако да је Ђукановић почео да страхује за свој „трон“, а познато је чему диктатори у тим случајевима прибегавају, примени силе против сопственог народа.

2 KОМЕНТАРА

Leave a Reply