Двојица мушкараца са фантомкама напали су ножем Србина Богдана Крстића (41) и његову невенчану супругу, јавља дописник РТС-а. Мушкарац је задобио повреде ноге и главе. Незванично сазнајемо да су нападачи вређали оштећене на албанском језику. Градоначелник северног дела Косовске Митровице Горан Ракић наредио је обуставу радова у склопу ревитализације моста на Ибру.

Фото: Канцеларија Владе за КиМ

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је РТС-у да су нападачи ушли у објекат у којем Б. К. живи са невенчаном супругом Б. Г. (48) и да су их напали ножевима.

Богдан Крстић је задобио повреде леве ноге и главе. Он је превезен у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, где му је указана помоћ након чега је пуштен кући. Не зна мотив који су нападачи могли да имају.

„Никоме нисам ни крив ни дужан, нити сам се замерио са неким“, навео је Крстић и додао да му је нападач опсовао „мајку српску“.

Према његовим речима, један нападач је имао танку браду и капуљачу на глави а други је имао качкет и после напада отишли су према Ибру.

Полиција је извршила увиђај, започела истрагу и трага за нападачима. Након ноћашњег напада полиција је додатно појачала своје присуство око осетљиве зоне која раздваја северни и јужни део Митровице.

„Данас је команди кадар регионалне дирекције полиције Митровица север одржао неколико састанака. Подигнуте су мере безбедности, сачињен је оеративни план којим је предвиђено повећано присустсво полициијских службеника, како униформисаних, тако и у цивилу. Такође, биће предузеyе и друге мере о којима ја сада не бих могао да говорим“, рекао је Жељко Бојић, шеф регионалне оперативе на северу Косова.

Због учесталих инцидената око моста на Ибру, градоначелник северног дела Митровице Горан Ракић је одлучио да буду прекинути сви радови у склопу ревитализације моста са северне стране. Од међународних и локалних безбедносних органа тражи да осигурају безбедност грађанима.

Исти захтев на исте адресе, упућен је из Канцеларије за Косово и Метохију. Инциденте је осудио и градоначелник јужног дела Митровице Агим Бахтири, али он се не слаже са обуставом грађевинских радова.

Извор: rts.rs