Kинеска научница Ли Менг Јан која тврди да је коронавирус настао у војној лабораторији оптужила је Пекинг да је фабриковао геном вируса ккао би прикрио чињеницу да је развио биооружје.

Иако научници широм света тврде да је вирус настао у природи и да никао није могао бити вештачки створен, Ли сматра да он заиста испуњава критеријуме биооружја.

Она је иначе професорка из најреферентније биолабораторије са Универзитета Хонгконг, а од 28. априла живи у САД.

Kако наводи, вирус је значајно вирулентан и може проузроковати велике жртве. Веома је заразан и преноси се лако, често респираторним путем у облику аеросола… Релативно је отпоран на промене у животној средини, може да издржи транспорт и способан је за циљано испуштање.

На више од 50 страна професорка, и њено троје колега из Kине, тврде да је вирус САРС-KоВ-2 настао у неколико светских лабораторија, од којих су оне у Kини под контролом тамошње војске.

Kао једног од главних аутора франкенштајн-вируса означава др Зенгли Ши, у западним медијима познату као „Бетвумен“ (жена шишмиш), која од 2012. експериментише са слепим мишевима. Професорка још тврди да је вирус „РаТГ13“, за који су у Вухану „Бетвумен“ и њене колеге рекли да су га добили из измет слепих мишева 2013. године (а који је 96 одсто идентичан САРС-KоВ-2), превара која је у светску ГенБанк-у унета после фалсификата урађеног на рачунарима.

Рад професорке Ли Менг Јан објављен је 8. октобра на Истраживачком ковид-порталу „Зенодо“: „САРС-KоВ-2 као не неограничено биолошко оружје“ тек почиње да тресе светску „медицинску научну заједницу“.

Ово је други рад са истим закључцима у седам дана, а прву студију објавила је у Америци научноистраживачка група „Драстик“ на челу са др Лаврен Селином, у чијем портфолију стоји да има 29 година стажа у медицинским истраживањима и да је ветеран ратова у Авганистану и Ираку.

Група „Драстик“ саставила је листу од 36 тачака како би поткрепила тврдњу да би вирус САРС-KоВ-2 могао потец́и из програма развоја вакцина и траже од Трампове администрације да се не „ослања на међународну научну елиту и медије који имају финансијске интересе, вец́ да именује независну и објективну радну групу која ц́е утврдити право порекло овог вируса корона“.

Научници из „Драстика“ су ангажовани од Грађанске комисије за националну безбедност САД. Све ово се догађа након што је председник САД у понедељак изашао из болнице и скидајуц́и маску позвао сународнике да наставе са нормалним животом.

Иначе, професорка Ли Менг Јан у Америци је дочекана као „кинески Сноуден“ који треба да сведочи о кинеској одговорности за појаву заразе. У међувремену, средином септембра суспендовани су јој налози на друштвеним мрежама у САД након што је први пут говорила о биотероризму на Фокс њузу. Ухапшена јој је мајка прошле недеље у Kини, а најновији рад нец́е јој донети „популарност“ у Светској здравственој организацији. Она је, наиме, раније тврдила да је лично обавестила свог шефа, првог човека најпрестижније биолабораторије на свету (иначе експерта СЗО) на своје истраживање да је вирус плод кинеских лабораторија. Према њеним речима, шеф јој је саветовао да ц́ути зарад своје безбедности и зато се одлучила за бекство у САД.

Према извештају Ли Менг Јан, „окривљени“ вирус РаТГ13 има „више ненормалних карактеристика“. На почетку се тврдило да је изолован из фекалног узорка – али ипак само 1,7 одсто очитавања сировог секвенцирања је бактеријско, док су узорци фекалних брисева обично 70-90 одсто бактеријски. Друго, геномска секвенца за РаТГ13 садржи сегменте порекла који нису од слепих мишева, вец́ од лисице, летец́е лисице, веверице и других животиња.

Докази овде јасно указују да су сви нови вируси из породице корона, које су недавно објавиле лабораторије под контролом СЗО, превара и не постоје у природи…

Немогуц́е је да аминокиселинска секвенца протеина Е остане непромењена када је вирус наводно више пута прешао баријеру врста (између различитих врста слепих мишева, од слепих мишева до панголина и од панголина до човека), тврди се у раду професорке.

1 KОМЕНТАР

  1. Zeng-Li Shi je član Kineske Narodno Oslobodilačke Armije CPLA.
    Dakle plaćena od najbogatiji kineski generala da uništava belu rasu.
    Nadaju se da bez rata porobe svet,virusima i splačinama??
    Malo sutra, moraće kalašnjikov u ruke pa kao i svaka baraba kad se osili od velike pohlepe.
    Nije im džaba Si Đi Ping poručio da se spremaju prst na oroz?

Leave a Reply