Високи амерички војни званичник Адмирал Чарлс А. Ричард, који надгледа амерички програм нуклеарног оружја, позвао је Сједињене Државе да побољшају своје одбрамбене способности.

Он је упозорио да Kина развија нуклеарно оружје брже од САД и додао: „Оно велико тек долази“. Адмирал Чарлс А. Ричард из америчке стратешке команде издао је отворено упозорење, рекавши да кинеска нуклеарна претња представља „не тако далек проблем“, наводи Дејли мејл.

„Док оцењујем наш ниво одврац́ања од Kине, брод полако тоне. Полако тоне, али тоне“, истакао је он и навео да војска споро реагује. Он је додао да земља треба да врати динамику и дух моц́и из 50-их и 60-их година. „Ова украјинска криза у којој се тренутно налазимо само је загревање. Оно велико тек долази и нец́е проц́и много времена пре него што будемо тестирани на начине на које нисмо били тестирани дуго времена“, рекао је Ричард.

Он је описао Пентагон као „одговорног за глобалну команду и контролу америчких стратешких снага ради постизања критичних циљева националне безбедности“. Kао такав, његов посао је да даје препоруке председнику и министру одбране о војним способностима потребним да би САД биле безбедне и испуниле своје стратешке циљеве. Ричард је рекао да је тренутно размишљање застарело, а нуклеарно „звецкање“ руског председника Владимира Путина показало је да је време за хитну поновну процену.

„Морамо да направимо неке брзе, суштинске промене у начину приступа одбрани овог народа“, тврди он.

Он је рекао да амерички ривали попут Kине праве драматичне кораке у војним иновацијама које представљају претњу за САД. Kао светлу тачку указао је на америчке подморничке способности, са америчком подморничком флотом. Такође је приметио да је пре 60 година америчка војска била агилнија, сналажљивија и иновативнија.

„Некада смо знали да се крец́емо брзо, али смо изгубили вештину тога“, утврдио је он.

Оставите Коментар