Виши суд у Београду у правној ствари предлагача Милене и Александра Галића, рехабилитовао је пуковника ЈВуО Драгутина Кесеровића, команданта оперативне групе расинско-топличког одреда ЈВуО, рођеног 21.11.1896.г. у селу Пироман општина Обреновац, од оца Ранисава и мајке Анке, који је на монтираном комунистичком процесу стрељан 17.08.1945. године. Овом пресудом се утврђује ништавност пресуде Вишег војног суда Југословенске армије од 09.08.1945.г од тренутка њеног доношења и да су ништавне њене правне последице, каже се у саопштењу Градског одбора СПО Крушевац.

Изражавајући поштовање судијама које су, после више од седам деценија, ставиле печат правде на историјску истину о пуковнику ЈВуО Драгутину Кесеровићу, Српски покрет обнове одаје признање и стотинама хиљада људи у Србији, који су пуне три деценије подржавали нашу политичку борбу за рехабилитацију Равне Горе.

Драгутин Кесеровић је био пуковник у војсци Краљевине Југославије, те командант Расинског корпуса током Другог светског рата. За време устанка у Србији 1941. године командовао је четничким нападом на Немце у Крушевцу. Средином 1942. проглашен је за војводу копаоничког. Немци током октобра 1942. спроводе операцију Копаоник са циљем уништења четничких снага мајора Кесеровића у селу Крива Река. Драгутин Кесеровић је одликован орденом „Милоша Обилића“, орденом „Албанске споменице“, док га је у Другом светском рату краљ Петар, на предлог Врховне Команде, одликовао орденом „Карађорђеве звезде са мачевима И реда“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Сви релевантни историчари слажу се у томе да су војници ЈВуО под његовом командом извршили одлучујући напад на Немце и да су, заједно са савезницима, најзаслужнији за ослобађање Крушевца.

Фотографије јасно казују ко је ослободио Крушевац и ко се први обратио грађанима Крушевца након четири тешке ратне године. Лажних ослободиоца на тим сликама нема, а за разлику од пуковника Кесеровића и његове храбре војске, баштеници варварске идеологије у тим данима ослобођења више су гледали како да најугледније Крушевљане „ослободе“ њихове имовине, сваког људског права, и на крају живота, починивши притом и масовне злочине. Исток и Запад, бољшевичка диктатура и западна демократија, сударили су се на монтираном комунистичком суђењу српском генералу и пуковнику. Суд је ставио печат правде на историјску истину о овом храбром војсковођи, који се са војницима Расинског и Јастребачког корпуса Југословенске краљевске војске храбро борио против окупатора Краљевине Југославије. Његову борбу за ослобођење Крушевца и Србије ни вишедеценијска комунистичка пропаганда није успела да поништи.

Градски одбор Српског покрета обнове залаже се да Град Крушевац подигне достојан споменик своме ослободиоцу пуковнику Кесеровићу, али и спомен-обележје свим недужним људима убијеним на Багдали и другим местима где су почињени комунистички злочини, истиче СПО Крушевац на крају свог саопштења.

Оставите Коментар