Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је да је због пандемије коронавируса овогодишњи Београдски маратон отказан. Весић је изјавио за ТВ Прва да традиционални Београдски маратон неће бити одржан у априлу како је било планирано и да ће бити отказан због проглашене пандемије корона вируса.

  • Град Београд спроводи мере које је Влада Републике Србије јуче усвојила, а које имају за циљ да се заштити становништво од корона вируса. У складу са овом одлуком, на Штабу за ванредне ситуације Града Београда који се одржава за пола сата биће донета одлука о отказивању свих јавних скупова на затвореном на територији града Београда на којима учествује више од 100 људи. То значи да се од данас отказују позоришне представе, филмске пројекције, концерти, трибине, изложбе, семинари – рекао је Весић.

Град Београд јутрос је саопштио организаторима 33. Београдског маратона који је требало да се одржи 26. априла да ће та манифестација бити отказана.

  • Маратон није манифестација у затвореном простору, али у њој учествује више хиљада маратонаца, како аматера, тако и професионалаца из целог света од којих су многи из подручја која су жаришта корона вируса. Одржавање Маратона у таквим условима представљало би ризик по здравље нашег становништва и зато се ова манифестација отказује – закључио је Весић.

И. С.

Оставите Коментар