И врапцима на грани је поодавно добро познато да је сарадник НВО “Институт за међународну и националну безбедност”, Дарко “Локатор” Трифуновић, који је надимак заслужио разоткривањем стратешких позиција наше војске током НАТО агресије на СРЈ, склон различитим облицима интелектуалног и идеолошког проституисања како би од разноразних западних фондова измузао који долар или евро.

Пошто је увидео да су, у актуелној геополитичкој ситуацији, западни фондови и центри моћи најзаинтересованији за проширивање и продубљивање тезе о Русији као бауку који се надвио над остатком слободног света, Трифуновић је отпочео са пажљивом припремом терена за операцију “узми коју пару од Запада”. Тако је у првој фази, кроз изјаве које је дао појединим овдашњим медијима о наводном нацистичком карактеру руске специјалне операције у Украјини (иако је иста мотивисана борбом против неонацистичких елемената у украјинским редовима), покушао да дође “на радар” западног фактора.

Међутим, након што то није дало жељене резултате, будући да таквих медијских чанколизаца данас има у изобиљу, из петних жила се напрегао да, уз подршку свог верног саборца за мрвицу западне пажње (и пара), редовног професора Факултета безбедности у Београду Зорана Драгишића, покуша да унесе пометњу у редове овдашње “антипутиновске” опозиције, са крајњим циљем да из приче истисне адвоката и лидера НВО “Октобар” Чедомира “Подморницу” Стојковића. Како смо сазнали из добро информисаних извора, блиских како Трифуновићу, тако и опскурним руским опозиционарима у нашој земљи, окупљеним углавном око НВО “Руско демократско друштво” на челу са Пјотром Никитином, Трифуновић је већ предузео конкретне кораке на том плану. Наиме, представницима западних фондова, који су до сада издашно финансирали Стојковића, предочио је конкретне компромитујуће материјале који “Подморницу” доводе у везу са упражњавањем различитих порока, попут неумереног уживања у алкохолу, наркотицима и услугама пословне пратње мушког пола, али и са бизарним физиолошким поремећајима, као што је склоност неконтролисаном мокрењу у стресним ситуацијама.

Тренутно, Трифуновић ишчекује исход ове “специјалне операције”, надајући се да ће у промоцији антируских ставова постати фаворит западног фактора уместо Стојковића. Остаје да се види да ли ће у периоду пред нама прсте “Подморнице” у меду западних фондова заменити прсти “Локатора”.

Оставите Коментар