Ветеран Ратне морнарице Русије контраадмирал Всеволод Хмиров каже да се совјетски и руски морнари никад нису бојали пловидбе мистериозним Бермудским троуглом.

„Све то (разне невероватне теорије о Бермудском мореузу) показује колико су митови снажни и дуговечни: трећа флотила стратешких ракетних подморница је две деценије вршили службу у подручју Карипског мора. Ни ја нити моји другови у подморницама никад нисмо видели никакве необичне појаве о којима бруји свет. Али, зато смо видели алге, видели и осетили, слушали ту топлу воду на дубини од 50 метара, чија је температура 26 степени целзијуса. За совјетске морнаре је Бермудски троугао у то време био потпуно безбедан“, испричао је ветеран телевизији „Звезда“.

Хмиров је нагласио да он и даље остаје безбедан за руске морнаре.

Људи су се бојали и још увек се боје легендарног Бермудског троугла. Подручје између Бермуда, Флориде и острва Порторико у Атлантском океану, површине од око 1.140 квадратних километара, одувек је плашило морепловце и рибаре. Записи о нестајању бродова воде се још од 15. века, а наводно је и сам Кристифор Колумбо на својој пловидби према Новом свету 1492. године приметио чудна светла изнад тог подручја.

Према непотврђеној статистици, у том делу океана досад су нестале 8.152 особе.

Упркос томе што је унутар појаса Бермудског троугла забележен низ нестанака бродова и авиона, од којих олупине многих никада нису пронађене, службене статистике осигуравајућих друштава уједно показују да на том подручју не постоји већа опасност.

Оставите Коментар