Немања Видић, бивши капитен Манчестер јунајтеда, човек коме је велики Алекс Фергусон највише веровао, а саиграчи му дали надимак „српска стена“ помало је заборављен у нашим медијима. Руку на срце, некадашњи репрезентативац и узданица Црвене звезде ужива у медијској изолацији. Увек је више говорио на терену, него ли новинарима…

А колики је Видић оставио траг на фудбалској мапи света најбоље говоре речи руског дефанзивца Вараздата Аројана, који наступа за Урал.

  • Он је пример међу дефанзивцима. Сећам се када је Алекс Фергусон причао о њему и о бици Срба за Kосово и Метохију. Видић је тада, тако сам чуо, отишао и тражио од Сер Алекса да га пусти да се бори на Косову.. Не знам да ли је прича истинита, али ми је остала упамћена. Знам да је играо у Спартаку из Москве и не бих се бунио да поновим његов пут – казао је Вараздат Аројан.

„Српска стена“ није једини играч са нашох простора, кога много цени Аројан. Има их још…

  • Издвојио бих Ивановића, Џикију и Жигоа. Додао бих и Ракитског, који има фантастично додавање на даљину. У Русији је велики број квалититених играча, што је дефинтивно показатељ да је шампионат временом порастао на виши ниво – рекао је Аројан за руски „Спорт24“.
--

Leave a Reply