Док Срби са тугом обележавају дан сећања на жртве, погрома више од 250.000 људи, Хрватска 4. август слави као дан победе и ослобођења.

Посебну прославу је имала Торцида из Сплита поводом двадесетчетврте годишњице Олује, иначе једна од најекстремнијих навијачких група која отворено показује мржњу према Србима.

Они су на утакмици Хајдука и Локомотиве спремили интерактивну кореографију у којој су представили како је Хрватска уништила тенкове војске ЈНА.

На њиховој трибини је била кореографија представљена као хрватска застава, а на њој су биле три шеталице, две су представљале тенкове са ознакама војске ЈНА, док је трећа био „домобран“ са зољом.

Убрзо је око једног тенка упаљена димна бомба како би представили како гори тенк, који је потом згужван и уништен, па је бакља упаљена и код другог тенка који је запаљен да би онда била подигнута „шаховница“.

Такође, на огради је најпре био транспарент „Мене зове домовина“, који је касније промењен у „Слободна ћеш остати“.

2 KОМЕНТАРА

  1. Sjebali ste sami sebe Ustase !, Da vam nije bilo SFRJ i JNA Italija bi vam uzela celu Istru a verujem sve i do Dubrovnika a Madjarska bi vam uzela severni deo Hrvatske pa bi vam od
    „nase lipe domovine“ mozda ni Zagreb nebi ostao.Doci ce i to vreme opet ali vam tada nece biti SFRJ ni JNA da vam odbrani zemlju koja je istorijski Srpska zemlja !

Оставите Коментар