Шиптари са Kосова и Метохије планирају да по узору на Хрвате, који славе „Олују“, уведу прославу годишњице НАТО агресије на Србију!
То је једна од ставки скандалозног нацрта закона о вредностима ОВK, који је предложила ДПK Хашима Тачија. Осим тога, предлог закона предвиђа и обавезу „косовске владе“ да реагује у случају хапшења ветерана ОВK на основу међународних налога Београда, али и обавезно поштовање и заштиту „ратних вредности“ те терористичке организације, формирање ратног музеја и дана сећања на 1999. годину.

Онима који не буду поштовали ове одредбе прете финансијске казне и чак могућност кривичног гоњења!?!
Председник скупштинског Одбора за KиМ Милован Дрецун, коментаришући ове наводе, каже да све то неодољиво подсећа на прославу злочиначке акције „Олуја“.

  • Цео тај квазинацрт закона јесте накарадан! Њиме хоће да сакрију истину и да спрече да се говори о злочинима ОВK. Закон треба да уплаши сведоке у процесима против чланова ове терористичке организације против којих су подигнуте или ће бити подигнуте оптужнице пред Специјалним судом за ОВK – упозорава Дрецун, додајући да се тако штите ветерани ОВK.
  • Осим што штити заставу, грб и химну ОВK, закон штити и тадашњег начелника генералштаба Агима Чекуа, као и команданте оперативних зона Фатмира Љимаја, Самија Љуштакуа и друге политичке лидере ОВK, укључујући и Хашима Тачија. Интересантно је да је предвиђена и заштита архиве ОВK, за коју је пре само десетак дана координатор „косовске владе“ за дијалог са Београдом Скендер Хисени тврдио да не постоји – наглашава Дрецун.

Оставите Коментар