Демократски фронт сматра да је расписивање потјернице за Ароном Шавивом још један очајнички покушај режима да скрене пажњу са миленијумске пљачке преко фиктивних фактура која директно води до најближих сродника Мила Ђукановића.

“И умјесто да Миливоје Kатнић у Наредбу за проширење истраге у афери “Вардар” и “Kлап” као организаторе криминалне групе укључи Аца и Блажа Ђукановића, Едина Kоларевића и Брана Мићуновића, црногорска јавност сазнаје да се државни удар продужава на неограничени временски период. Тако је уз агенте ЦИА, ФБИ, МИ-6, Мосада, додат и британско израелски држављанин Арон Шавив који је радио маркетиншку кампању ДФ- а 2016. године. У овом тренутку, искључујући двојицу Руса, Шавив је десети страни држављанин који се сумњичи да је учествовао у покушају државног удара на дан избора. На списку проширене истраге сад имамо петорицу Американаца, двојицу Израелаца, двојицу Ирачана и једног Британца, стоји у саопштењу.

Очигледно је да Миливоје Kатнић нема намјеру да се заустави док све чланице УН-а не буду имале макар по једног члана међу осумњиченима како би Црна Гора била сама против остатка свијета.

“Посебно је интересантно да у тренутку раста рејтинга ДФ- а, и усаглашног договора Демократа и ДПС- а око заједничких амандмана, СДТ отвара случај против Арона Шавива, а да годину и шест мјесеци колико је трајао судски поступак, није саслушан ни у својству свједока. А случај је покренут само да се заустави изручење Саше Синђелића Републици Хрватској, како би легендарни Синђа још једном могао да каже у другом суђењу за исти државни удар: “Еди ми је рекао да ће то завршити лидери ДФ- а и Арон Шавив.” Ако томе додамо да је Арон Шавив након избора у Црној Гори био ангажован у кампањи Александра Вучића за предсједничке и парламентарне изборе, онда долазимо до невиђеног закључка да је овај Израелац користећи логистику Републике Србије изводио државни удар на територији Црне Горе у продуженом трајању. Посебно истичемо чињеницу да је Шавив био ангажован и у изборној кампањи Бењамина Нетањахуха који је недавно Милу Ђукановићу уручио орден Давидове звијезде, вјероватно са разлога да прикрије умијешаност израелске државе у рушењу уставног поретка у Црној Гори, каже се у саопштењу.

Ипак, највећи ниво парадокса у сумњичењу Арона Шавива, је тзв. шема његовог пословања из које се једино може закључити да је имао законито пословање, и да је у Црној Гори у складу са важећим прописима потрошио 22.000 евра.

“Ако је овом трансакцијом починио било какво кривично ђело, онда водеће правне ауторитете из СДТ- а обавјештавамо да је то кривично ђело застарело. Али их истовремено позивамо да нам кажу гђе се изгубише наводних седамнаест милиона долара које су по тврдњама Тајновица из Бајрамовице у Црну Гору стигле из Русије. Ово питамо са разлога како би ДФ могао да тужи Арона Шавива, јер је од “наших” седамнаест милиона долара које су нам послали Руси потрошио само двадесет двије хиљада евра, а то свакако није ни поштено а ни фино. Али без обзира што нам је Арон Шавив остао дужан око 16 милиона и 780 хиљада долара, изражавамо немјерљиво задовољство због сарадње с њим, јер је црногорски режим кренуо да похапси пола планете како би, само да здравље послужи Миливоја Kатнића, био спријечен још један државни удар на дан сљедећих парламентарних избора, закључује се у саопштењу.

Оставите Коментар