Осећам дужност и обавезу да се као лидер Српске Деснице обратим српској и међународној јавности поводом скандалозне одлуке црногорских власти да своје границе отворе свима (Албанији, Хрватској итд.) осим Србији и Републици Српској.

Ово је последња провокативна „акција“ Монтенегрина против Србије и читавог Српства како би се подигле тензије у подељеном народу зарад очувања голе власти посрнулог режима. Огроман део српског народа остао је заробљен и дискриминисан у тзв. авнојевским границама новонасталих „држава“ под покровитељством НАТО и западних сила. Српска Десница се у свом програму залаже за стварање јединствене српске државе у коју би ушле све области које јој по етничком и историјском праву природно припадају. Најновији и најболнији удари на српски народ дешавају се тренутно у Црној Гори под репресивним, 30 – огодишњим режимом Мила Ђукановића. Прогон српског језика и оспоравање српског националног идентитета Ђукановић је интензивирао након нелегитимног референдума 2006. године када је Црна Гора изгласала независност и убрзо се прикључила грубом кршењу унутрашњих послова Србије признавањем терористичке „државе“ Косово.

Након ових отворених назнака антисрпског деловања, монтенегрински режим је по диктату западних сила и НАТО покренуо систематски обрачун са СПЦ и већинским православним становништвом у Црној Гори. Више пута сам упозоравао да су права Срба угрожена и да се морамо борити за равноправан статус СПЦ и нашег народа свим дозвољеним средствима, а улазак Српске Деснице у политички живот видим као прилику да покренемо систематску институционалну офанзиву државе Србије у циљу заштите сваког Србина у окружењу и широм света. Масовне народне литије које су покренуте како би се повукао сраман Закон о слободи вероисповести застрашиле су режим својом бројношћу, достојанственим понашањем и интернационализацијом српског питања у Црној Гори. Српска држава показала се као озбиљан и мудар заштитник свог народа од режима Мила Ђукановића упућивањем великих средстава српским културним, верским и образовним организацијама у Црној Гори. Током пандемије вируса Корона, Србија није жалила материјална средства и хуманитарну помоћ за све грађане погођене овом светском пошасти чиме је доказала да људе не дели по верској, националној или политичкој основи.

Одговор однарођеног режима Мила Ђукановића огледа се у непринципијелним нападима на државу Србију и високе званичнике СПЦ означавањем истих носиоцима некакве великосрпске агресивне политике у региону. Свакодневна хапшења верника, владика СПЦ, пребијања деце па и покушаји атентата само су део притисака на Србе у Црној Гори и државу Србију. Водећи државни, национални, верски и политички субјекти Србије, Републике Српске и српског народа нису дозволили да буду испровоцирани лажима НАТО медијских сателита, већ су снагом аргумената одговорили на сваки покушај дестабилизације прилика у самој Црној Гори и шире. Српска Десниице упозорава да се медијско спиновање стварних догађаја у Црној Гори води са Запада и да је главна мета „регионалних“ антисрпских центара попут Приштине, Сарајева, Подгорице и Загреба искључиво Београд као главни град и заштитник свих балканских Срба. Знам да многе боли истина да је само Србија успела да задржи суверенитет, државну зрелост и војну неутралност на бившим југословенским просторима.

Из овог разлога Српска Десница позива све Србе на јединствен одговор онима који би да постепеним уништавањем српског народа и СПЦ на КиМ, Црној Гори, Македонији, Федерацији БиХ и Хрватској дођу до уништења саме Србије. Дешавања током пандемије Ковида показала су да Србија ужива неоспорну подршку Русије и Кине и да постаје најснажнији политички, економски и војни фактор на Балкану способан да заштити свој народ и своје националне интересе у складу са међународним правом. Уверен сам да ће будућност показати исправност уздржане политике Београда у тренутним околностима, али и спремност и одлучност да на сваки груби покушај затирања Срба адекватно одговори својом растућом снагом. Као лидер патриотске странке залагао сам се и увек ћу се залагати за што бржи прекид евроинтеграција и улазак наше земље у евроазијске политичке, економске и војне савезе на челу са Русијом, као доказаним савезником и заштитником православног света у целини.

Оптужбе неонацистичких, данашњим речником речено „проевропских“ снага на рачун Београда и Москве као дестабилизатора региона и Европе падају пред таласом суверенистичких политичких покрета у Европи које са Русијом и републиканским председником САД Доналдом Трампом успостављају нови и праведнији поредак. Нове победничке снаге искрених националиста долазе на место застарелих и лажних левичарских утопија попут мултиетничке и неспособне ЕУ.

Победа Србије је сигурна уколико будемо сложни и ако будемо пратили пут наших славних предака са Цера, Мојковца и Кошара. Ускоро ће вољом народа на Ловћену засијати мудрост великог Његоша и послати у заборав малобројне наследнике проусташког Секуле Дрљевића.

Стрпљиво до победе, ноћ је најмрачнија пред свитање. Србија је вечна док су јој деца верна! Хоћемо, можемо, морамо! Живела Србија, живела јуначка Црна Гора!

Миша Вацић, председник Српске Деснице

Оставите Коментар