Највећи научник у историји света, и један од највећих умова који је икада ходао земаљском куглом чија филозофија тек сада полако почиње да допире до људи широм Земље, Никола Тесла, имао је жељу да свакоме бесплатно или готово бесплатно омогући неограничену количину енергије и генерално речено технологију која ће им унапредити животе.

Један од примера такве јефтине технологије коју свако може да направи сам јесте тзв. „духовни радио“ за чију конструкција вам не треба више од три хиљаде динара. Он користи обично кристално радијско коло повезано са рачунаром путем кабла, а у стању је да прими језиве звуке из разноразних електромагнетских извора.

Звуци су толики језиви да су уплашили чак и њиховог творца, Теслу.

– Моје прве обзервације су ме позитивно преплашиле пошто је у њима било нечега мистериозног, да не кажем натприродног, пошто сам био сам у лабораторији током ноћи – рекао је отац савременог света 1901. године у једном интервјуу.

– Звуци које слушам сваке ноћи испрва делују као људски гласови који причају на језику који не могу да разумем. Тешко ми је да поверујем да су у питању реални гласови бића изван ове планете. Мора постојати једноставније објашњење које не успевам да откријем – рекао је поново седамнаест година доцније, а пренео телеграф.рс.

Да ли је ово наука или нешто натприродно? Да ли су звуци који долазе из утробе Земље, или из космоса? Да ли су ово гласови ванземаљаца?