Српски ђаци имали су прилику да недавно у оквиру „наставе на даљину“ која је ученицима доступна на неколико канала националне телевизије, као и онлајн, погледају час ликовне културе који је за њих припремила једна пожаревачка учитељица, Андреа Поповић.

Андреа је учитељица у Основној школи „Kраљ Александар Први“, а општи утисак је да је свој посао, упркос томе што припада генерацији младих учитељица, обавила веома професионално. Kако каже, најтежи задатак у настави на даљину је превазилажење недостатка интеракције са ученицима, те да је одговорност огромна, али и да јој је ново искуство остало у позитивном сећању.

-Имала сам част и задовољство да будем део наставе на даљину у овој тешкој ситуацији која је задесила цео свет. Час који сам држала био је из предмета ликовна култура за ученике другог разреда основне школе, а сам назив наставне јединице био је ,,Kомпозиција употребних предмета’’. Уложила сам пуно труда и рада како бих испунила постављене захтеве. Уз помоћ и подршку драгих људи који су били уз мене савладала сам трему и надам се, испунила очекивања и на занимљив начин ученицима представила садржај који би требало да усвоје, казала је за „Реч народа“ Андреа Поповић.

Садашња генерација основаца и средњошколаца упамтиће своје школске дане и по томе што су први у историји српске просвете имали часове на даљину.

Учитељица Андреа каже да најважнији циљ овакве наставе јесте да се деци помогне да током овог периода одрже континуитет у својим уобичајеним обавезама, да им се олакша овај тежак период и пружи прилика да буду у контакту са својим другарима и наставницима.

--

Leave a Reply