• Десило се нешто незамисливо, ово је узнемирујућа акција- – речи су којима је Сергеј Лавров започео конференцију, коментаришући забрану прелета његовог авиона од стране Црне Горе, Северне Македоније и Бугарске.
  • Суверена земља лишена је права да води своју спољну политику. То је демонстрација колико далеко НАТО и ЕУ могу да иду у коришћењу најгрубљих средстава и утицаја против оних који се воде националним интересима и нису спремни да жртвују своје достојанство ради ових правила које запад намеће. Посета министра Русије се на Западу доживљава као претња великих размера – рекао је Лавров и додао је да је све што се десило цинизам и лицемерје Запада.

Овим поступком Запад јасно ставља до знања Русији да ће наставити да врши притисак на Москву, не презајући ни од каквих средстава, истакао је Лавров.

Лавров је рекао да га цинизам Запада не чуди и да јасно ставља до знања да ће притискати не либећи се ни најнижих средстава.

  • Слично лицемерје смо видели и раније, у време бомбардовања Југославије – навео је Лавров.

Лавров је рекао да нико неће моћи да сруши односе које Русија има са Србијом и позвао министара спољних послова Србије Никола Селаковић да посети њихову земљу.

  • У сваком случају, наши контакти не нестају. Позвали смо Селаковића да у најскорије време посети Русију. Надамо се да авион којим он буде летео неће бити изложен још једном срамотном кажњавању од Брисела који је изгубио сваку пристојност – навео је он.
  • ЕУ жели да направи пројекат који ће носити назив „затворени Балкан“ – рекао је Лавров.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар