У згради ВДТ завршено је саслушање осумњичених за убиство граничног полицајца Милутина Лековића, а тужилац Милош Шошкић им је одредио задржавање до 72 часа.

Саслушање Луана Хасанаја, Лулзима Хасанаја и Нуре Хасанај почело је у 16 часова.

Држављанин Албаније Луан Хасанај (43) убио је полицајца Милутина Лековића (41), саопштено је раније из Управе полиције. У најновијем саопштењу пише да су са њим били и држављани Албаније Лулзим Хасанај (49) и Нуре Хасанај (67).

Троје ухапшених полицајцима су тврдили да су држављани Косова.

Убицу граничног полицајца албанске правосудне власти потражују због убиства, покушаја убиства и незаконитог држања одужја.

Шест година старијег Л.Х. потражују такође због убиства, завјере у покушају, док се 67-годишња жена која је ухапшена са њима у Албанији потражује због пријетњи.

Из полиције је саопштено да ће ухапшени бити приведени државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици у 16 сати.Лекари рисанске болнице нису успели да спасу живот граничног полицајца, рањеног јуче око 14 сати у Игалу.

Лековићу је, како се сумња, хитац у главу испалио мушкарац којег је граничар, са колегом, приводио у станицу полиције.Пиштољ је потегао са задњег седишта службеног аутомобила, а потом побегао са двоје сународника.

Док су се лекари борили за Лековићев живот, његове колеге трагале су за двојицом мушкараца и женом који су након рањавања побјегли из службеног аутомобила.

Ухапшени су око 17 сати у Суторинском пољу док су покушавали пешке да побегну преко границе са Хрватском.

Када их је полиција пронашла и опколила, осумњичени за убиство полицајца поново је потегао пиштољ. Рањен је у руку у размени ватре, а потом су све троје ухапшени.

Leave a Reply