Министар спољних послова лажне државе Косово Беџет Пацоли индиректно је данас потврдио да Приштина није одобрила посету председника Србије Александра Вучића хидроелектрани Газиводе, али да је спремна да промени одлуку, ако добије „артикулисан захтев“ и уколико долази у доброј намери?!?

Пацоли је, наиме, на питање Тањуга да ли ће Приштина осујетити приступ председника Вучића Газиводама, уколико не одустане од посете Косову и Метохији, одговорио да приштинске власти „нису добиле артикулисан захтев“ о томе.

Додао је да ће му то „дозволити уколико добије артикулисан захтев и уколико долази у доброј намери“.

– Онда је добродошао – каже Пацоли.

Раније данас председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је у Бриселу да нема никаквих препрека за посету Вучића Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић у међувремену је на свом твитер налогу објавио копију мејла којим је Џелал Шаћири у име приштинских власти обавестио официра за везу Дејана Павићевића да Вучићу није одобрен обилазак Газивода.

„У вези предложене агенде не можемо да вам позитивно одговоримо на захтев посете постројења Газиводе“, наводи се у мејлу.

Leave a Reply