У Јужном војном округу Русије биће формиране нове јединице мобилне резерве противваздушне одбране које ће покрити југ Русије и Кавказ.

Војска ће добити противваздушне ракетно-топовске системе „Панцир“, пишу „Известија“, позивајући се на неименоване изворе у Министарству одбране.

Извори листа саопштили су да су у војном ресору већ донели одлуку да формирају нове јединице. Резервне јединице ПВО учествују у вежбама за случај избијања војних претњи.

По мишљењу војног експерта Владислава Шуригина, „Панцир“ је једно од најефикаснијих средстава борбе против дронова. Предност комплекса је његова мобилност. „Панцир“ је добио специјалну муницију за борбу против беспилотних летелица.

Прес-служба Министарства одбране Русије саопштила је раније да ће се ове године појавити нова верзија противваздушног система „Панцир“, као и напредног наоружања „Деривација ПВО“ и „Тајфун ПВО“.

Модификација система „Панцир СМ СВ“ на гусеничној шасији за Копнену војску имаће два типа противваздушних вођених ракета и повећану зону дејства.

Оставите Коментар