У земљама Европске уније Зелене странке наилазе на огромну подршку народа због начина на који се баве политиком, народом, планетом, очувањем. Ипак, у земљама Централне и Југоисточне Европенису нису толико заступљене, али великом брзином крче свој пут и то уз помоћ правих вредности за које се залажу.
На читавом Балкану, а посебно у Србији ствара се једна нова зелена визија која гледа на будућност и која се залаже за оно што нашој земљи у многоме недостаје, а то је Савез 90 Зелених Србије.

Држави Србији је неопходна ефикасна зелена политика окренута грађанима, она која се брине за све, а не само за оне који већ имају све.

  • Србија заслужује уједињену зелену политичку опцију која ће грађанима понудити визију другачије и праведније Србије – поручују из Савеза 90 Зелених Србије.
    Kо су 90 Зелених?

Наиме, Савез 90 Зелених Србије је политичка странка са седиштем у Београду који заступа идеје које обухватају системску заштиту животне средине, промовисања економског развоја на одржив начин — давањем приоритета зеленој економији, стварања социјално праведног друштва у коме све особе уживају једнака права и имају једнаке могућности за остваривање својих потенцијала, развијања демократске свести и поштовања људских права и различитости, остваривања политичких циљева демократским обликовањем политичке воље грађана и учешћа на изборима.

  • Ми смо САВЕЗ, јер је Србији потребна јака странка зелене оријентације, која ће стварати зелену ЕKОЛОШKУ државу, државу владавине права, социјалне правде, са реформисаним здравственим и новим образовним системом, у којој ће млади људи имати посебну улогу и значај- објашњава председник Савеза 90 Зелених Србије Ђура Влашкалић за „Глас јавности„.

Влашкалић је истакао да зелене политике данас у Европи имају своје значајно место и додао да Србија заслужује релевантну зелену политичку опцију која ће обезбедити социјално праведније друштво, отворити зелена радна места, учинити снажне кораке ка регионалном помирењу и трансформацију Србије у модерније и еколошки савесније друштво.

Овај савез свакако већ окупља највећи број еколошких покрета који се боре за опстанак природног које индустрија неће моћи да сатре.

После Рио Тинта, река и језера којима треба заштита, шума и природних лепота које су претворене у депонију, Србија подржава екологију и подржава животе свог народа, а то је управо оно за шта се бори Савез 90 Зелених Србије.

(Глас јавности)

Оставите Коментар