Председник Српске деснице Миша Вацић отпутовао је јуче у Москву на позив администрације председника Руске федерације како би дао подршку мобилизацији која се одвија у тој земљи и референдумима који се одржава на ослобођеним територијама региона Донбас.

„Част ми је да у овом историјском тренутку боравим у Русији на позив њених државних органа и да могу на лицу места да дам подршку ослобађању и присаједињењу историјских руских територија. Русија је сваким даном све ближа Србији, не само кроз јачање везе наша два народа, већ и географски и то треба да радује сваког Србина. Верујем да ћемо једног дана моћи да узвратимо гостопримство и угостим руске представнике када дође време да Србија ослободи и присаједини своје окупиране територије“, рекао је Вацић.

У Москву је јуче отпутала делегација Срба састављена од друштвених активиста, новинара, представника удружења и родољубивих покрета. Поред Вацића у Москву су отпутовали председник Конзервативног покрета Наши Иван Ивановић, Драгослав Бокан, председник Источне алтернативе Драган Тодоровић итд.

Занимљиво је да су домаћини српску делегацију сместили у хотел „Украјина“ у Москви.

Оставите Коментар