У име Оца, Сина и Светога Духа

Сваки човек, за живота свога, треба да се бори и моли, да прими у душу и тело, Духа Светога, Треће Лице, Бога живога.

Борба за Спасење душе, треба да буде непрестална.

Пут Спасења, је Пут Јеванђеља, Сина Божијега, Исуса Христоса, Спаситеља.

Пут спасења, води преко одрицања од гордости, таштине, самовоље, себичности и самољубља, од сопствености и свога великог „Ја„ и признања Бога, као Створитеља и Божије воље, као воље Бога, који је сваког човека створио, по Својој Промисли и за сваког човека, има промисао, који човек треба да испуни, због чега га је Бог створио и испуњењем воље Божије , себе спаси.

Пут спасења, почиње смирењем душе и тела и покајањем за грехе, који се отварају Божијом вољом у души човековој, да их човек види, очима душе и искаје.

Покајање, чисти душу и тело и приводи душу човекову Богу, Оцу, Створитељу.

Покајање, грешног човека уводи у Преображење , Просветлење, Просвећење, којим се човек рађа у Новог човека, коме су мисли, речи и дела, испуњене Богом живим и Небеским Божијим Царством, Вечном Отаџбином.

Преображење је Васкрсење човека, који се рађа, жив у Богу у коме Бог живи у заједници са човеком.

Сваки човек, може ако хоће, уз помоћ Божију, да пође Путем Божијим у борбу са самим собом и када победи себе у себи, уз помоћ Божију, прими Бога, Оца свога у душу и срце и себе са Богом живим, спасе од онога, што ће доћи и што сам човек не може избећи.

Хвала и слава Богу и Светом Јовану, Крститељу и Покајнику, за све и за помоћ коју Бог даје, сваком човеку, да пође путем Божијим , путем Покајања и Преображења и себе спаси.

Амин+++
07.07.2021.
Млађан Рашчанин

Оставите Коментар