У име Оца , Сина и Светога Духа,

Сваки човек, треба, да зна своју прошлост .

Почетак Хришћанста, је везан местом и рођењем Сина Божијега, Исуса Христоса, који су Старозаветни пророци пророковали .

Постоји Старозаветна прича, да је Јудејско Мртво Море 400. метара испод нивоа мора и да су ту некада били градови Содома и Гомора, који у спаљени, Божијом Заповешћу, ватром и сумпором, због човекових великих грехова и непослушности Речи Божијој записаној у Светом Писму Божијем.

Обале Мртвог мора, су пусте, вулканског порекла, сумпоровите, голе, тамне и камените.

Света, животворна река Јордан, јесте вода Крстионица у којој је Јован Крститељ, крстио народ свој и самога Сина Божијега, Исуса Христоса.

Река Јордан извире на крајњем северу у планинама Ливана и Јермона , у свом току пролази кроз долине, планинске кланце, Меромско и Генисаретско језеро и у самом крајњем току се, после Града Витаније, улива у Мртво Море, где при уливању без престанка стоји измаглица , Светих тајни, Мртвог Мора у коме је остао грех Содоме и Гоморе.

Са друге стране Неживотног Мора, почиње велика пустиња.

Мртво море нема у себи живота.

Стара отаџбина Јевреја, је била, Земља Палестина, где су некада живели Божији, преображени Богом патријарси, Аврам, Исак, Јаков.

Бог је обећао ту земљу њиховим потомцима, због чега се та земља и назива, обећана земља, у коју су Јудеји путовали са вођом и пастиром Мојсијем 40.година из Египта .
Мојсије је на Гори Сион, где му се Бог јавио и дао камене чврсте, непромењиве таблице, Десет Божијих Заповести, за спас народа Јудејскога, Божијом вољом остао и препустио је свом синовцу Исусу Навину, да одведе Јудејски народ у обећану земљу.

Земља Палестина је можда најзанимљивија земља на свету.

На мало простора, велика природна разноликост.

Са једне стране тропска врућина великог Средоземног мора, а на другој страни пустиња, брда, долине и језера.

У Јерусалимској равници, је клима као Средњоевропска, долина Јордана суптропска .

На брежујцима северне Палестинске области Галилеје, расту храстови, кедрови, борови, јеле , маслине, виногради, рађа пшеница и други усеви и има лепих, зелених и добрих пашњака и лепих бистрих поток�

Оставите Коментар