Негослава (41) и Горан Нешић из Владичиног Хана пре неколико дана проширили су своју породицу са још једним дететом и сада укупно имају једанаесторо деце.

Доласку новог члана породице поред родитеља, обрадовала су се њихова браћа и сестре где у шали воле да кажу како их је сада шест према пет у којем доминирају дечаци јер их има више.

Будући да је данас у Србији права реткост да постоји породица са једанаесторо деце, тим поводом смо контактирали Горана Нешића који нам је објаснио колико је срећан човек, али и о проблемима са којима се суочава свакодневно.

NEŠIĆI, NAJBROJNIJA PORODICA SA JUGA SRBIJE! Bračni par iz Vladičinog Hana dobio 11. dete!

Моја супруга се породила 30. априла у Врању и на свет је донела дечака. Иначе, најстарије дете има 19. година и нажалост не може да нађе посао. Такође, ћеркица која има 18. година нема запослење. Ја сам због такве ситуације морао да идем код председника општине овде у Владичином Хану, који је обећао да ће нам помоћи али ништа од тога”, каже Горан Нешић за наш портал.

Kако нам је објаснио, нема сталан посао већ када је сезона одлази у шуму и сече дрва како би зарадио за хонорар, а уједно прима и социјалну помоћ јер ни његова супруга Негослава није запослена.

Моја супруга не ради, али док је била девојка радила је у продавници. Добијамо дечји додатак за четири детета што износи око 11 000 динара, а социјална помоћ око 18 000 месечно. Нажалост, нема посла никако”, објашњава Нешић.

Додаје, да његова породица нема обезбеђен ни кров над главом јер живе у породичној кући његове супруге.

Сви живимо у кући од моје супруге и то ништа није преведено. Буквално речено, ако мајка нареди да нас избаци из куће, ми би морали да изађемо, дакле ништа није сигурно”, каже Нешић.

Такође, васпитачица им је изашла у сусрет те нису плаћали ужину за дете које је ишло у предшколско док остала деца која похађају основну школу морају да купују ужину.

У предшколском наше дете су ослободили плаћања ужине док остала наша деца која иду у основну школу морају да купују ужину јер не дају бесплатно. Такође, морали смо и књиге да купимо. Kао што сам рекао, обратио сам се председнику општине овде у Владичином Хану, али нам нису помогли”.

Будући да је поносан отац, каже да не планира даље да шири своју породицу већ да би волео да најстарији син, а потом и ћерка која је напунила осамнаест година наставе тим путем јер би волео да добије унучиће.

Оставите Коментар