У тренутку када нова америчка нелегална власт Џозефа Бајдена на све начине покушава да гурне Украјину у рат са Русијом, док се на границама Донбаса гомилају снаге и док читав свет са страхом очекује расплет нове кризе, Српска Десница својом новом акцијом недвосмислено шаље поруку да је на страни правде. 

Активисти Српске Деснице у Београду су насликали мурал којим одају поштовање руским херојима из јединице Вагнер који се боре против тероризма и екстремизма на разним ратиштима света од Донбаса до Сирије и који су у Сирији задали смртоносне ударце Исламској држави.

Инспирација за мурал је била фотографија председника Русије Владимира Путина за одликованим припадницима  јединице Вагнер Андрејем Трошевим, Андрејом Богатовим, Дмитријем Уткином и Александаром Кузнецовим.  Од Путина су прва двојица одликовани орденом ,,Хероји Русије“ док су друга двојица по четири пута одликовани ,,Медаљом за храброст“. На муралу стоји натпис „Вагнер – руски витезови !“

– Треба одати почаст и указати највећу славу јунацима наше братске Руске Федерације. За специјалну јединицу Вагнер, коју сматрају Путиновом елитом, се чуло први пут у Новорусији када су заштитили руско становништво ДНР и ЛНР, али највећу славу су обрали када су ослободили Палмиру коју је Исламска држава уништавала иако је под заштитом УНЕСКО – рекао је Вацић подсећајући и на бројна друга херојства јединице Вагнер.

Ово је само један у низу мурала које је Српска Десница посветила руским херојима. Предходно је Српска Десница одала почаст херојима Новорусије Гивију и Мотороли муралима у Београду и Новом Саду, али и муралом Владимиру Путину. 

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар