Руски ММА борац Фјодор Јемелијаненко, нокаутирао је већ у првој рунди Американца Чејла Сонена на спектаклу “Белатор 208” у Њујорку и пласирала се у финалу овог такмичења где га чека Рајан Бадер. Иако је зашао у пету деценију живота, Рус је и даље непобедиве, а надимак који носи „Руски император“, још једном је оправдан на великој сцени.

Емелијаненко је у ринг ушао, као и увек пре, уз песму владике Николаја Велимировића „Вера вечна“, па су ти стихови православља одјекивали халом у Њујорку док је он улазио у октагон. Фјодор је од старта борбе доминирао и бруталним ударцима натерао ривала на предају. Рус је после меча био емотиван и прокоментарисао:

– Чејл је ударао снажно и показао је да се добро припремао. Хвала Богу нисам се уморио и још могу да се борим. Он је сјајан и веома снажан борац, имао сам прилику да га гледам током отвореног тренинга. Он је веома добар и озбиљан ривал – рекао је Фјодор по завршетку борбе.

Било је веома занимљиво по завршетку меча, када су његови пријетељи из тима ушли у ринг огрнути српском заставом и улепшала победничку ноћ руског шампиона.

Фјодор је иначе велики пријатељ наше земље, што је и у неколико наврарта доказао. Он је оличење истинксог руко-српског пријатељства који постоји вековима уназад.