Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је данас да је пред Хрватском неко ново време, као и да око 150 војника из Хрватске одлази на тзв. Kосово.

„Пред нама је неко ново време. За који дан 150 наших војника одлази на тзв. Kосово. Сматрали смо то рутином, нашим суседима то смета. Ако им ишта значи, није замишљено да им смета. Није замишљено као провокација. То је наше право, ми у томе учествујемо и тако ћемо се понашати“, навео је Милановић.

„Хрватска војска је модерна војска, али и сами знате колико је то скупо. Наш циљ није да, као у неким државама, 90 посто војног прорачуна иде на плате. То значи две ствари, прво да су плате мале, друго, да за друго нема и да за то што има – то не ваља. Наш циљ је да буде добро плаћена војска, да људи не само из директних материјалних, него и из индиректних интереса, попут усавршавања, за оплемењивање властитог знања, раста, амбиција, имају простора у Хрватској војсци. А то кошта“, рекао је Милановић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Додао је да одлуке о набавци борбених авиона коштају.

„Без новца нема обране. Храбро срце, бескомпромисна глава, хладна глава према потреби, без тога нема војске“, рекао је Милановић. „Дража Михајловић је био једна обична будала, код наших суседа је све делузија.“

На питање новинара боји ли се одмазде над хрватским војницима, рекао је да се не боји.

„Албанска већина се консолидовала на тзв. Kосову и призната је од стране већине ЕУ-а“, рекао је Милановић.

„Дража Михајловић је био једна обична будала“, коментарисао је Милановић фотографију која се могла видети у Србији, а на којој су Михајловић и Тито као двојица антифашиста.

„То је јадно што раде. Најјадније је што су рекли да је људе с Kозаре могао спасити Тито да се није бојао усташког покрета. То је образовна политика, гледао сам шта говоре и чуо сам се с неколико историчара и њима се дигла коса на глави. То је свесно индоктринирање младих људи“, рекао је Милановић.

„Kод наших суседа је све делузија“, закључио је Милановић.

Оставите Коментар